1 de 10
ENERGIA

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant impulsa una comunitat energètica

Instal·len una planta fotovoltaica al polígon les Tàpies

Les plaques solars s'estan instal·lant a les teulades de les naus de les brigades municipals de Vandellòs i l'Hospitalet | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus | 21 de desembre de 2022 a les 16:10 |
L’empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Idetsa, ha anunciat aquest dimecres que té previst posar en funcionament, "en breu", una planta fotovoltaica de 100 kWn en modalitat d’autoconsum compartit, a les cobertes de les dues naus de la brigada municipal, ubicades al polígon industrial les Tàpies.

La instal·lació s'acaba aviatD’aquesta iniciativa, s'ha explicat, es podran beneficiar les empreses del polígon que estiguin interessades en formar part d'una futura comunitat energètica. A mitjan de desembre van començar les obres d’instal·lació de la planta fotovoltaica, que consta de 213 panells solars de 545 Wp.

Els treballs, que van ser adjudicats a l’empresa Mateu Nierga SL per un import de gairebé 130.000 euros, finalitzaran aquest mateix mes de desembre. Després, caldrà esperar el permís de la Direcció General d’Energia i d’Endesa per poder evacuar l’energia a la xarxa elèctrica. Es calcula que cap als primers mesos de 2023 la instal·lació estarà autoritzada per generar consum col·lectiu empresarial, dins d’un primer radi de 500 m al voltant de la planta fotovoltaica.

Energia "més barata" per a l'empresariat"En un context d’escalada dels preus de l’energia, quelcom pot comprometre la viabilitat econòmica dels projectes empresarials, les empreses del polígon que vulguin participar en la comunitat energètica podran aconseguir un estalvi important en la seva factura elèctrica. Cal tenir en compte que la part de l’energia que obtinguin procedent de la planta fotovoltaica serà entre un 50 i un 66% més barata que la que compren a la xarxa", ha explicat la regidora de l’àrea de Promoció econòmica, María José Gómez.

"Amb la posada en marxa d’aquest projecte, l’ajuntament vol continuar apostant pel desenvolupament de les energies renovables i l’autoconsum elèctric i també ajudar l’empresariat a ser més competitiu, reduint els seus costos efectius", ha afegit la regidora. 

Cal recordar que, fa tan sols uns dies, el ple municipal de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant va donar el seu vistiplau a la creació d'una comissió d'estudi per valorar la viabilitat tècnica i econòmica per fer un parc eòlic de titularitat municipal. Aquest s'ubicaria en uns terrenys a l'anomenat Coll del Vent, a prop de la central tèrmica Plana del vent. En aquest sentit, l'alcalde, Alfons Garcia, ha explicat a Reusdigital.cat que "en especial en aquest mandat hem volgut impulsar la transformació energètica" del municipi amb dos projectes com aquests. 

Llegiu-ho: 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: