1 de 10
PROMOCIÓ ECONÒMICA

Cambrils incorpora enguany la tonyina a les seves jornades gastronòmiques

Si fins ara han estat de quinze dies, en endavant la durada serà d'un mes

Cambrils manté l'aposta per les jornades gastronòmiques dedicades als seus productes estrella | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus | 6 de gener de 2023 a les 20:30 |
A través d'un pla d'actuacions per al 2023 per reforçar la marca Cambrils, capital gastronòmica de la Costa Daurada (amb un canvi de format de les campanyes, noves activitats promocionals i la incorporació de la tonyina com a protagonista del mes d'octubre), el consistori de la vila marinera ha presentat una "nova estratègia", consensuada "amb tots els sectors implicats", i que entre altres iniciatives inclou la recuperació de la Taula Sectorial de Gastronomia i la participació del municipi en esdeveniments internacionals. 

El pla d'actuacions inclou també sis campanyes gastronòmiques de 30 dies de durada (a excepció del Festival del Vi). En aquesta línia, el batlle, Oliver Klein, ha afirmat que "ha arribat el moment de fer un canvi de rumb per seguir al capdavant" de la gastronomia del territori, entesa aquesta com un actiu econòmic per atraure turistes i visitants de proximitat. Fonts del consistori, al seu torn, indiquen que el pla "obre una nova era de la gastronomia cambrilenca, mantenint la tradició però amb la incorporació de novetats importants".

Campanyes mensuals, un nou producte estrella i "més opcions" de participacióEl 2023, doncs, Cambrils oferirà sis campanyes gastronòmiques d'un mes de durada (excepte el Festival del Vi, que serà de cinc dies) i cadascuna tindrà una nova programació d'activitats en paral·lel organitzada des del departament de Promoció Econòmica i el Patronat de Turisme.

D'aquesta manera, Cambrils deixarà enrere les jornades gastronòmiques de 15 dies i donarà pas a campanyes de 30 dies, "potenciant les activitats relacionades, amb l'objectiu de reforçar l'impacte de les accions i vetllar per un major retorn econòmic global".

El mes de la galera (al febrer) serà de nou la primera proposta de l'any amb la participació de la Confraria de Pescadors, amb un programa que es presentarà aviat. També hi hauran mesos dedicats a la carxofa, al romesco, al vi, a l'oli nou i, com a novetat, a la tonyina. Una altra novetat és que "s'amplien les opcions de participació dels restaurants, i a partir del 2023 podran oferir menús com fins ara però també plats especialment elaborats amb motiu de cada campanya", segons s'ha apuntat des de l'ajuntament.

Taula sectorialEl Pla d'actuacions del 2023 també preveu la recuperació de la Taula Sectorial de Gastronomia amb les aliances de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, la Confraria de Pescadors, la Cooperativa Agrícola i l'Escola d'Hostaleria de Cambrils. A més dels representants empresarials, l'ajuntament seguirà treballant conjuntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l'Agència Catalana de Turisme, el Club de Producte Saborea España, i de l'Associació de Destinacions Gastronòmiques (que ha aconseguit una subvenció dels fons Next Generation per al programa Experiencias Turismo España.

El calendari d'accions internacionals pel 2023, principalment vinculades a Saborea, inclou la fira professional de gastronomia Madrid Fusión, el Dia Mundial de la Tapa, la fira Taste of Dublin d'Irlanda adreçada a públic final i a mitjans de comunicació, la promoció en format workshop per a agents de viatges a Alemanya, una presentació a París, i la promoció internacional amb Turespaña 2023 amb presència de Cambrils en les campanyes digitals liderades per les oficines estatals de Turisme de França, Regne Unit, Alemanya, Itàlia i Bèlgica.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: