1 de 10
MÚSICA

El cor DaCapo porta de nou «El Cant de la Sibil·la» a Misericòrdia

La Nit de Nadal, a partir de les 11

Una imatge dels components del cor DaCapo | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 20 de desembre de 2022 a les 16:34 |
El Cant de la Sibil·la que es representa a la ciutat de Reus compta amb músics del territori. Quan el 2017 la Junta d’Administració del Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia va idear l’estrena d’aquesta representació a Reus partia de dues premisses: per una banda, a la ciutat tenim molts músics amb ganes de generar cultura i, per altra banda, la ciutat estava mancada d’un fet musical al voltant de Nadal. Enguany, com és habitual, la cita és la Nit de Nadal, a les 11, al temple. 

Per tant, va entendre que amb la representació del Cant de la Sibil·la la Nit de Nadal a càrrec de músics del territori estava donant resposta a les dues qüestions esmentades. I ho feia en el si del Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia, seu de la patrona de la ciutat. Els sis instrumentistes que han interpretat aquesta música cada Nit de Nadal des del 2017 tenen una llarga trajectòria com a intèrprets de la música tradicional de Reus.

Tots ells també tenen un paper rellevant com a docents de música a la ciutat i comarca, i formen part d’alguns grups d’acompanyament musical del Seguici Festiu de Reus.

Fundat l’any 2012 sota la direcció de Gerard Ramos, el cor DaCapo impulsa el Cant de la Sibil·la a Reus, i està format per cantants provinents de diverses poblacions del Camp de Tarragona, la majoria dels quals han rebut ensenyaments musicals als conservatoris de Tarragona, Vila-seca i Reus. El setembre del 2016 Lars Isdahl va agafar el relleu de la direcció del cor. Actualment, i des de l’octubre del 2018, el director titular del cor DaCapo és Miquel Villalba i Castells.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: