1 de 10
HABITATGE

​2,1 milions d'euros per impulsar l'habitatge a Reus

El Pla Local d'Habitatge 2022-2027 proposa 29 actuacions per ampliar els recursos municipals

El Pla Local d'Habitatge vol ampliar el parc d'habitatge municipal | AjSFB
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 20 de desembre de 2022 a les 13:18 |
Quatre objectius, 29 actuacions i 2,1 milions d'euros per millorar el parc d'habitatge a la ciutat formen el Pla Local d'Habitatge 2022-2027. El document, que es portarà a votació al Ple d'aquest dijous, defineix les accions per als anys vinents per ampliar els recursos de l'ajuntament en l'àmbit de l'habitatge.

El pla fixa els objectius de garantir l'accés a l'habitatge, prevenir-ne la pèrdua, rehabilitar el parc d'immobles i dotar de recursos humans i econòmics per millorar-ne la gestió. A partir d'aquests propòsits i 29 accions concretes, es pretén incorporar, com a mínim, 300 habitatges el parc actual.

Sumar 300 immobles al parc d'habitatge municipal


El Pla Local d'Habitatge, amb una durada prevista de cinc anys, encara té detalls per perfilar. Segons la regidora d'Economia i Habitatge, Teresa Pallarès, "al gener podríem tancar la licitació d'una zona a Mas Iglesias on es podrien construir 130 habitatges de protecció oficial". També ha afegit que "esperem, amb les diferents campanyes de captació de propietaris per rehabilitar i llogar, en aquest quinquenni més de 80 habitatges".

Segons el document, de cara al 2027 Reus podria comptar amb 602 habitatges més al parc municipal, encara que ara per ara s'han contemplat quatre accions per sumar-ne 300. D'aquests, 30 sorgirien de l'adquisició d'habitatges; 60, de la promoció a Hispània; 130, de la promoció en sòl municipal al Mas Iglesias; i 80, de la borsa de mediació del lloguer social.
 

La regidora d'Economia i Habitatge, Teresa Pallarès. Foto: Estel RomeuPallarès anuncia un «projecte ambiciós» de cara el 2023


A més, la regidora també ha deixat entreveure un "projecte ambiciós que va més enllà de l'habitatge" i vinculat a urbanisme de cara l'any vinent. Ha comentat la possibilitat de crear habitatge dotacional per convertir equipaments en immobles en espais com el barri Sant Josep Obrer, encara que per concretar. Tot plegat propostes per ampliar la quantitat d'habitatge de lloguer municipal i millorar-ne un accés universal.

Algunes de les accions previstes dins del Pla són tornar a impulsar la campanya d'informació i difusió de noves tinences, estudiar els barris amb major dificultat d'accés a l'habitatge, generar un programa municipal d'ajudes a habitatges buits per incloure'ls a la Borsa de lloguer i reformular el Registre de sol·licitant d'HPO. També es plantegen ajuts per evitar la pèrdua de l'habitatge, un protocol d'actuacions per evitar desnonaments i inspeccionar i regular l'ús dels immobles.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: