1 de 10
JUSTÍCIA

Encarna Orduna, nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana

És la degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus des de 2016

Una imatge d'Encarna Orduna | Beatriz Calcagno
per M.B., Reus | 19 de desembre de 2022 a les 18:33 |
Encarna Orduna, degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, és la nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, en substitució del fins ara president de la institució, el degà de Figueres, Joan Ramon Puig, que deixa el càrrec després que hagi expirat el seu any de mandat. La degana del Col·legi de Tortosa, Marta Martínez Gellida, assumeix les funcions de vicepresidenta, mentre que Estela Martín, degana de Tarragona, serà la nova secretària.

La comissió permanent la completen el degà de Vic, Rogeli Montoliu, que exercirà de tresorer, mentre que els vocals seran Jesús Sánchez, degà del Col·legi de Barcelona; Joan Martínez, degà de Granollers; i el mateix Joan Ramon Puig.

El nomenament d’Encarna Orduna al capdavant de l’Advocacia Catalana s’ha produït en el plenari celebrat a la seu de la institució, a Barcelona. La presidència del Consell l’elegeixen els degans i deganes dels 14 Col·legis de l’Advocacia de Catalunya en votació secreta. La nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana s’ha marcat com a objectiu "consolidar la institució com una eina útil al servei de l’advocacia i construir un projecte col·lectiu amb tots els col·legis de l’advocacia per millorar la justícia”.

Orduna que cal “reivindicar i defensar la professió de l’advocacia i la feina dels col·legis” en un any 2023 en el qual, precisament, es compliran 40 anys de la fundació del Consell de l’Advocacia Catalana. Un altre dels assumptes que marcaran el mandat que s’estrenaserà el desplegament dels projectes de llei d’eficiència organitzativa, eficiència processal i eficiència digital, i el seu impacte a Catalunya, així com la racionalització del sistema de guàrdies del torn d’ofici. Treballar en un gran acord de país per augmentar l’ús del català a la justícia o seguir posant noves eines a disposició de les víctimes de violència masclista són altres dels objectius que té damunt la taula la nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana.

Encarna Orduna exerceix com a col·legiada del Col·legi de l’Advocacia de Reus des de l’any 1992, entitat de la que n’és membre de la Junta des del 2008, i com a degana des del 2016. Fins ara era la vicepresidenta del Consell de l’Advocacia Catalana. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: