1 de 10
ARXIVÍSTICA

La Biblioteca Xavier Amorós incorpora un fons especialitzat en l'avellaner

Es tracta d'una cessió del divulgador Joan Gamundi

El fons és una cessió del divulgador Joan Gamundi | Reus.cat
per M.B., Reus | 19 de desembre de 2022 a les 12:38 |
La Biblioteca Xavier Amorós posarà a disposició dels usuaris un fons bibliogràfic especialitzat en l'avellaner. El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i el formador i divulgador Joan Gamundi, van celebrar l’acte de signatura de cessió del fons que Gamundi, en l’exercici de la seva activitat professional i també a títol personal ha anat compilant a l’entorn del cultiu de l’avellaner i també qualsevol aspecte de l’avellana, com el seu consum i gastronomia.

Gamundi, nascut a Tortosa, ha estat un formador i divulgador agrícola, que va iniciar-se els anys 60 a l’entorn de l’Extensió Agrària i va ser pioner en organitzar i fomentar la formació dels pagesos en el moment de l’auge del conreu de l’avellana al Baix Camp. Van ser els Grups de formació contínua com el d’Alforja i Mont-roig.

Com que hi havia poc material editat al país, es va dedicar a traduir articles i llibres de fora, molts en italià, per tal que els pagesos tinguessin coneixements moderns i innovadors. Va publicar diversos articles al Diari de Tarragona i altres publicacions especialitzades.

Aquest fons passarà a formar part del fons de les Biblioteques Municipals de Reus després del seu tractament i processament per tal que pugui ser consultat per tothom que en tingui necessitat o curiositat.

Recasens ha explicat que "reunir i difondre fons especialitzats i singulars, relacionats amb les característiques específiques del territori és un dels principis fonamentals de les biblioteques públiques catalanes".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: