1 de 10
NADAL 2022

La cavalcada dels Reis d'Orient varia el recorregut

Els patges arriben a la ciutat el 30 de setembre

Els patges reials recolliran les cartes els dies 2, 3 i 4 de gener | Reusdigital.cat
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 19 de desembre de 2022 a les 11:58 |
Els infants reusencs podran rebre els patges reials el divendres 30 de desembre a la plaça del Doctor Sabaté. A les 6 de la tarda, des del balcó de la Casa Rull es donarà la benvinguda als patges reials, que tot seguit recorreran la ciutat amb bigues romanes estirades per cavalls.

La recollida de cartes es farà al campament reial de La Palma


Enguany, per primera vegada, s'instal·larà el campament reial a La Palma que tindrà elements de la Cavalcada. Els nens i nenes podran visitar el campament per portar les seves cartes, que es recolliran els dies 2, 3 i 4 des de les 9 del matí fins a dos quarts de 9 del vespre.

S'incorporaran dues franges horàries per a persones amb alta sensibilitat que seran les hores tranquil·les, de 9 a 10 del matí i de 2 a 3 del migdia. En aquestes franges no hi haurà música ambient i s'adaptarà el to de l'espai perquè sigui suau i relaxat. A més, també s'habilitarà un servei per a persones amb diversitat funcional, de manera que podran accedir per la porta d'entrada avisant quan arribin.
 

Aquest dilluns s'ha detallat l'arribada dels Reis d'Orient Foto: Estel Romeu


La Cavalcada de Reis començarà a dos quarts de 7 de la tarda


Pel que fa als Reis d'Orient, arribaran a la plaça Anton Borrell, al Parc de Sant Jordi, des d'on sortiran amb els carruatges a dos quarts de 7 de la tarda. La Cavalcada d'enguany seguirà un recorregut diferent dels altres anys a causa de les obres del carrer de Salvador Espriu.

D'aquesta manera, els Reis d'Orient sortiran des del carrer Ample i recorreran l'avinguda de Prat de la Riba, el carrer del President Companys, el carrer de Sant Joan, el raval de Jesús, el raval de Martí Folguera, el raval de Robuster, el raval de Sant Pere, la plaça de la Sang, el raval del Pallol, la plaça de Catalunya, el carrer de la Selva del Camp i el carrer de l'Amargura. El canvi d'enguany és que la Cavalcada no passarà pel raval de Santa Anna ni pel carrer de Salvador Espriu, sinó que ho farà pel carrer Doctor Robert, tram que no estarà obert al públic per seguretat. Les persones amb mobilitat reduïda tindran un espai reservat al raval del Pallol.

Arriba el llibre "Petita història del calendari festiu de Reus", de la mà de Pilarín Bayès


Altres activitats que se celebraran esperant l'arribada dels Reis d'Orient seran el solstici d'hivern, el dimecres 21 a les 10 del matí, que deixarà un espectacle visual des del carrer del Vidre, quan el sol travessi els finestrals del campanar. El dissabte 31 de desembre, serà l'Home dels Nassos qui arribi a la ciutat i passegi pels barris a les 12 del migdia. A la mateixa hora, des del Campanaret i pels carrers del centre, actuarà la cercavila del Ball dels Dotze Mesos.

Una altra novetat coordinada des de Reus Cultura és la publicació del llibre "Petita història del calendari festiu de Reus", que explica les activitats culturals importants de la ciutat. Il·lustrada per Pilarín Bayès, forma part de la col·lecció de petites històries i detallarà a petits i grans els fets vinculats al calendari de Reus. El llibre es podrà comprar a la Casa Rull i als museus de la ciutat per un preu de 7 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: