1 de 10
ENERGIA

L'empresa Reus Energia ja és comercialitzadora elèctrica

La companyia promou sis noves instal·lacions fotovoltaiques als edificis municipals i redacta dotze projectes per posar-ne en marxa més

L'empresa subministra electricitat a l’ajuntament i als equipaments públics | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus | 19 de desembre de 2022 a les 11:37 |
Reus Energia tanca el primer any d’activitat acomplint "importants fites" per al seu desenvolupament. La companyia ha completat recentment els tràmits com a comercialitzadora elèctrica; ha posat en funcionament sis noves instal·lacions fotovoltaiques als edificis municipals i ha redactat 12 projectes per posar en marxa noves instal·lacions.

Sis d’aquestes instal·lacions s’executaran en els propers mesos. El projecte, que es va constituir mitjançant la societat municipal Reus Serveis Municipals, "té l’objectiu de gestionar la capacitat municipal de generació d’energia i fer les funcions de subministradora a l’ajuntament i els seus ens dependents", segons han apuntat aquest dilluns, en roda de premsa, el batlle, Carles Pellicer, i el regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio.

Energia verda a "preus competitius"En una propera fase, Reus Energia "es planteja aprofitar els excedents de producció elèctrica per subministrar energia verda a "preus competitius" a tercers, com puguin ser col·lectius vulnerables", ha apuntat Rubio. El desplegament de l'activitat comercialitzadora i generadora "té l'objectiu d’aconseguir energia sostenible i més barata i assolir major independència del mercat elèctric. En aquest sentit, la divisió municipal Reus Energia és un element arrossegador i sensibilitzador de la ciutadania i del teixit empresarial, per avançar cap a la implantació de models energètics més sostenibles i propers al territori. Així, l’empresa municipal s’erigeix com una eina útil per accelerar el canvi de model energètic des de l’àmbit municipal i amb visió d’interès general", ha indicat per part seva el batlle.
 

Les instal·lacions de Reus Energia, desglossades Foto: Reus.catAquest 2022 s’han executat sis noves instal·lacions solars fotovoltaiques: escola doctor Alberich i Casas, escola la Vitxeta, institut Pi del Burgar, escola Rubió i Ors, escola Isabel Besora i IMFE Mas Carandell. Les instal·lacions que s’executaran de forma imminent són sis: Edifici Mobilitat, Redessa II i dipòsit Municipal de Vehicles. Són les tres instal·lacions que formen part de la Comunitat Energètica d’Agro Reus.

Quant al Mercat Central i l'escola Rubió i Ors, fonts municipals han indicat que aquestes instal·lacions funcionaran en modalitat d’autoconsum col·lectiu. Això suposa que abastiran aquests dos edificis i els edificis propers de titularitat municipal, a una distància màxima d’1 quilòmetre, segons marca la llei vigent.

Una instal·lació a Redessa TecnoparcAquestes sis instal·lacions sumen una capacitat de generació de 3.063 MWh/any. El que equivaldria al consum elèctric mitjà d’unes 958 llars. La resta d’instal·lacions ja projectades, amb la redacció del projecte lliurat recentment són al pavelló Olímpic, a la Central de Recollida Pneumàtica, a l'escola la Vitxeta, a l'institut Escola Pi del Burgar, a l'escola Mowgli, i a l'escola Isabel Besora.
 

Rubio i Pellicer, a la roda de premsa de balanç de l'activitat de Reus Energia el 2022 Foto: Reus.cat


Algunes de les escoles ja tenien plaques instal·lades i s’ampliarà la capacitat per aprofitar al màxim les teulades. En total 557 MWH /any, que equivalen a unes 175 llars. Per tant, Reus Energia gestionarà, a curt termini, una generació anual de 3794 MWH/ any, que equival a 1.186 llars amb un consum mitjà de 3,2 MwH/any, han conclòs Pellicer i Rubio.

ComercialitzadoraFinlment, s'ha apuntat que Reus Energia va completar, fa unes setmanes, els tràmits com a comercialitzadora elèctrica que li permetran operar al mercat elèctric.

La companyia podrà proveir-se al mercat lliure, complementant les fonts de generació pròpies. Això "suposarà un benefici econòmic i un estalvi", han dit l'alcalde i el regidor. Per portar-ho a terme, es licitarà al primer semestre de 2023 el sistema informàtic i el servei de suport per poder operar al mercat elèctric.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: