1 de 10
DIA DELS SANTS INNOCENTS

Una plataforma ciutadana concorrerà a les eleccions municipals

La Lliga dels reusencs extraordinaris proposa, entre altres mesures del programa, impostos per als tarragonins que vulguin entrar a la ciutat

Una plataforma ciutadana es vol presentar a les municipals | Sofia Cabanes
per Reusdigital.cat, Reus | 28 de desembre de 2022 a les 08:00 |
Amb la voluntat d'aplicar la seva experiència a la ciutat, un grup de persones de diferents àmbits s'han constituït en una plataforma que, segons pot avançar Reusdigital.cat aquest dimecres, concorrerà a les eleccions municipals de 2023 amb el nom de La Lliga dels reusencs extraordinaris. Per ara, no volen revelar la seva identitat. Això sí, han avançat a aquest mitjà que "ens traurem les màscares" per Carnaval, ja que sortiran a la rua de lluïment de les colles amb una carrossa "amb motius reusencs". Entre els padrins hi figuren alguns il·lustres, com ara descendents de Gaudí, Fortuny o Roseta Mauri. 

D'aquesta manera, i si bé encara resten partits per confirmar presència als comicis de l'any que ve, el cert és que els reusencs podran optar entre almenys una desena de llistes per dipositar el seu vot a l'urna. "Com més serem més riurem", apunten fonts de La Lliga a aquest mitjà. Ara per ara, els components es reuneixen de manera periòdica al bar Miami per debatre els continguts del programa electoral

Impostos per als tarragoninsEn aquest sentit, fonts de La Lliga dels reusencs extraordinaris apunten que la plataforma plantejarà a la ciutadana accions i estratègies per tal que la capital del Baix Camp "sigui una ciutat sencera i recuperi l'orgull". Tot i que "encara és aviat", han avançat algunes promeses programàtiques en exclusiva per a aquest diari. Una d'aquestes és un impost revolucionari per a tots els veïns de Tarragona que vulguin entrar a la nostra ciutat. Si són riudomencs, un agent de la Guàrdia Urbana els preguntarà la localitat de naixement d'Antoni Gaudí. I si la resposta és errònia, "seran sancionats". 

La Lliga també proposarà, en campanya, que els futurs governs a l'ajuntament no facin més processos participatius. En tot cas, precisen des de l'entorn dels reusencs extraordinaris, "farem un procés participatiu entre la militància per esclarir si demanem que no es facin més processos participatius". En clau cultural, la plataforma reformularà el projecte de l'espai escènic estable del parc Sant Jordi "per tal que hi hagi un bar". "És inconcebible que el govern no se l'hagi plantejat", manifesten les fonts consultades. 

Equipaments esportius i nausQuant als equipaments esportius, i un cop descartat el Centre aquàtic i de fitness que es va projectar a tocar del pavelló olímpic, La Lliga vol convertir la plaça de la Patacada en una nova piscina municipal, atenció, "natural". "Pensem que és el millor lloc, especialment quan plou una mica i s'hi forma una gran bassa", diuen.

Pel que fa a les empreses municipals, el moviment ciutadà plantejarà la creació de Vermuts de Reus, per tal de proporcionar aquesta tan típica beguda nostra a través de l'aixeta de casa. Finalment, una altra "proposta trencadora" serà la de convertir la nau comprada recentment al Carrilet (on hi ha d'anar el nou mercat) per "posar-hi un altre Mercadona, perquè trobem que encara ens en falten, a la ciutat". 

Per guanyar suports de cara a les eleccions, La Lliga dels reusencs extraordinaris ha creat un web per adherir-se a la causa i fer aportacions programàtiques. Podeu consultar-lo aquí 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: