1 de 10
LITERATURA

Un conjunt de relats «tan reals com la pròpia vida»

Xavier Bagés Llasera publica "Si fa massa vent"

Detall de la portada del llibre | Cedida
per M.B., Reus | 26 de desembre de 2022 a les 20:30 |
L'escriptor Xavier Bagés Llasera té nova obra. Es tracta de Si fa massa vent (Círculo Rojo grupo editorial), un recull d'una dotzena d'històries protagonitzades per "antiherois", segons assenyala el propi autor. Aquesta va presentar el seu nou treball en un acte dut a terme a El Círcol de Reus el passat 15 de desembre. Hi va intervenir el comunicador Josep Baiges. 

"Ànimes ferides"L'escriptor destaca, de la seva nova obra, "els protagonistes", que formen part d'una "narració coral". “Són ersones amb qui ens creuem diàriament pel carrer, al supermercat, a l’autobús. Persones com nosaltres mateixos, amb sentiments, problemes similars als nostres i que aquests romanen amagats al més profund de les seves ànimes”, afegeix.

Publicada a Círculo Rojo, a l'obra Si fa massa vent el lector hi trobarà 12 històries amb "finals oberts, amb la particularitat que les podrà llegir en l’ordre que desitgi, i que totes juntes conformen el tapís inacabat d’uns rumors fets ficció d’una sèrie d’ànimes ferides". En aquest sentit, a cada capítol, com diu Ester Enrich al pròleg, totes les històries regalen "una veu, una mirada, un registre literari diferent. Un ham que ens enganxa a seguir llegint”.

El vent, també protagonistaEn paraules del president del 34è Premi Novel·la Breu de Mollerussa, Josep Borrell Figuera, l'obra "transcorre a cavall entre el present i el passat, amb una prosa àgil i una lectura d’estil elegant i entenedora. Són 12 relats, amb final obert, que corresponen a 12 històries diferents que es complementen entre elles, amb un denominador comú que apareix constantment a les vides de tots els personatges i que és part important de cada història: el vent". 
 

Portada del llibre Foto: CedidaBorrell destaca la capacitat de l’autor "per crear un mon quotidià amb uns protagonistes propers, que podrien ser perfectament els nostres veïns, que ens enganxa a la lectura i ens endinsa dins del mon de les fatalitats i les dificultats existencials, però també dins de les complicitats i de les superacions, amb unes acurades descripcions que són una demostració de mestria literària".

Dels microrelats a les històries breusXavier Bagés Llasera (Balaguer, 1955) és resident a Reus des dels 10 anys, és llicenciat en filologia Hispànica i ha estat docent. 

Ara fa uns cinc anys es va endinsar, empès per l’exemple de la seva dona Glòria, en el món de l’escriptura de ficció. Primer es va deixar seduir pel gènere dels microrelats; actualment escriu, sobretot, relats breus amb els quals també ha estat guardonat amb diversos concursos literaris. Així mateix, enguany ha rebut l’accèssit del 34è Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa per Si fa massa vent.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: