1 de 10
OBRES I MILLORES

El Camí de la Pedra Estela incorpora un vial per als vianants

Durant l'últim mes i mig s'ha fet una intervenció per valor d'uns 200.000 euros, que ha servit per reordenar la mobilitat del trànsit

Un grup de gent passeja pel camí de la Pedra Estela | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus | 15 de desembre de 2022 a les 11:58 |
Les obres de millora del Camí de la Pedra Estela finalitzaran els propers dies després de gairebé un mes i mig de treballs per portar a terme el condicionament i millora del ferm del camí i l’ordenació de la mobilitat per "prioritzar la seguretat de vianants, amb l’habilitació d’un vial senyalitzat", segons han apuntat fonts municipals aquest dijous.

Un tram de dos quilòmetresL’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, han visitat aquest matí el camí per a comprovar in situ com s’enllesteix la intervenció. Les obres s’han fet en tot el recorregut del camí, des del carrer dels Velers fins al barri Montserrat, el que suposa un tram d’uns 2 quilòmetres.

La millora "contribuirà a facilitar la convivència de bicicletes i vianants amb els vehicles a motor", segons han apuntat Pellicer i Rubio. El vial per als vianants que s’ha habilitat té una amplada fixa d’1,10 a 1,20 metres. L’actuació es va iniciar el passat 2 de novembre, amb el desbrossat dels marges del camí, per continuar amb la reparació de les bases o capes de paviment deteriorades, amb l’estesa d'una nova capa d'aglomerat asfàltic de 5 cenímetres en tot l'àmbit; la millora de l’espai mitjançant una cuneta; un canal de drenatge de les aigües pluvials i la senyalització vertical i horitzontal d'un vial per a vianants.

El pressupost base de licitació de l’obra ha estat de 188.503,25 euros (amb l'IVA inclòs). Pellicer i Rubio han apuntat que "aquesta intervenció implica una millora important en la seguretat i l’accessibilitat del camí de la Pedra Estela, molt transitat pels esportistes i les persones que surten a caminar".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: