1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

Deneguen per segon cop els fons europeus demanats per al Mercat Central

Per "manca de disponibilitat pressupostària", segons fonts municipals, que no descarten que el consistori presenti al·legacions

Una imatge del mercat central | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus | 14 de desembre de 2022 a les 12:53 |
El Mercat Central de Reus s'ha quedat sense els fons europeus Next Generation sol·licitats. Ho ha exposat aquest migdia de dimecres el PSC, en una roda de premsa en l'entorn del Carrilet, des d'on s'ha instat el govern municipal a "reflexionar i rectificar" la gestió per demanar ajudes i subvencions de la Unió Europea. En aquest sentit, cal apuntar que poblacions del Camp, com Tarragona o Mont-roig, sí que han obtingut partides pressupostàries per a projectes de dinamització comercial

"Manca de disponibilitat pressupostària"Fonts municipals han assenyalat a Reusdigital.cat que ha estat aquest passat dimarts quan el consistori ha rebut la comunicació de la resolució provisional que denega la subvenció. El motiu, han precisat, "és la manca de disponibilitat pressupostària". Per part de l'ajuntament no es descarta presentar al·legacions "quan es disposi del detall de la puntuació obtinguda pel projecte de transformació" del Mercat Central. En aquest sentit, s'ha volgut recordar que a la primera convocatòria d'aquest fons, el projecte presentat "va superar amb escreix la puntuació mínima requerida i es va denegar pel mateix motiu, per la manca de disponibilitat pressupostària".

Va ser al març quan el regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Carles Prats, va explicar que la primera sol·licitud de fons europeus havia estat denegada. En concret, des de l'ajuntament s'havien demanat diners per a la creació d'una zona gastronòmica al Mercat Central, el Gastromercat, així com per a la renovació del sistema de climatització, el desenvolupament d'una pàgina web i la millora en la gestió de residus del mercat.


L'ajuda demanada, d'1,1 milions d'euros, havia de cobrir el 90% de la inversió necessària per poder tirar endavant totes les millores previstes. Prats ja va anticipar llavors que el consistori tornaria a presentar la sol·licitud corresponent, i la resolució provisional es va donar a conèixer el passat 9 de de desembre, segons ha apuntat el PSC. En aquesta, doncs, s'han denegat els fons per al mercat reusenc. "Si és amb els fons Next Generation, ho farem; i si no, d'alguna manera això tirarà endavant", va subratllar el regidor en atenció als mitjans locals.

Aquest dimecres ha estat el portaveu del PSC, Andreu Martín, qui ha lamentat que no s'hagin obtingut els fons. De passada ha criticat que des de l'ajuntament no se'n demanessin per al mercat del Carrilet. "Ara sabem que la reforma o la millora d'aquest equipament s'hauria pogut assumir amb les ajudes de la Unió Europea", ha manifestat. El socialista ha animat el govern a "presentar al·legacions" per optar de nou als Next Generation, i s'ha referit al projecte per al nou mercat del sud del terme. 

"Vam votar a favor de la compra de la nau, però no pas a favor de l'ús que volen fer-ne", ha precisat, tot al·ludint a l'adquisició d'un espai a l'avinguda del Carrilet. Martín ha criticat que, un cop fet l'anunci del tancament de l'actual mercat, el govern "es va adonar del rebuig social que va causar la decisió, va fer una pròrroga i un procés participatiu". Per al PSC, el projecte per al futur mercat és "faraònic", i encabir els marxants a l'avinguda "no és viable". "Aquest barri ha perdut 12 anys, el temps en què el govern no ha invertit en aquesta zona de Reus", ha conclòs.

El projecte sol·licitat per Mont-roig del Camp per obtenir fons europeus consisteix en l'impuls d'un nou bulevard digital a l'avinguda de Barcelona. Rebrà 1,8 milions d'euros. 


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: