1 de 10
ESPECTACLES

​23 espectacles de teatre, música, dansa i òpera a la programació del Teatre Fortuny

En destaquen propostes com La Trena, Yerma, Dàmaris Gelabert o Mariona Escoda

Josep Margalef, Noemí Llauradó i Daniel Recasens a la presentació del programa | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 14 de desembre de 2022 a les 12:47 |
La programació del primer semestre del 2023 del Teatre Fortuny portarà 23 espectacles amb 29 funcions a la ciutat. Propostes consolidades, de nova creació i del territori passaran per l'emblemàtic teatre des del gener fins al juny per tots els públics. 10 obres de teatre, 5 espectacles de música, 3 de dansa, 3 familiars (amb vuit funcions) i 2 d'òpera conformen el programa del Fortuny.

El gerent del Teatre Fortuny, Josep Margalef, ha explicat que "tenim títols tan assenyalats com Yerma; Delicades; La Trena, que és capdavantera a Barcelona ara mateix; o Terra Baixa, de Pablo Ley, amb una visió més contemporània". Un altre puntal de la programació és el Cicle Grans Mestres, que enguany arribarà a la desena edició formada per vuit propostes, que es detallaran més endavant.

Teatre, dansa, òpera i espectacles familiars


El dimarts 17 de gener, la pianista Elisabeth Leonskaja encetarà la temporada del Fortuny amb la Franz Schubert Filharmonia i el concert núm. 12 de Mozart. El 14 de febrer, continuarà la programació amb Yerma, de Federico Garcia Lorca, que és una producció del Teatre Lliure i compta amb Maria Hervás com a actriu principal. El dia 21 del mateix mes, l'òpera Madame Butterfly, de Puccini, agafarà el relleu a càrrec del Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès.

Fins al mes del juny, Reus podrà gaudir d'espectacles com els concerts d'Ara Malikian i Mariona Escoda; els espectacles familiars de Dàmaris Gelabert, Mozartland i La veu de la Terra; i espectacles de dansa com la XXXVI Gala de Dansa o el Ballet de les Quatre Estacions. A més d'obres de teatre destacades com El Pare o Somniu, creada al territori amb la direcció de Marc Jubete i la interpretació d'Aïda Pitarch i Ariadna Llussà, entre d'altres.

Les entrades fora dels abonaments estaran a la venda aquest dijous


Una programació que, segons el regidor de Cultura, Daniel Recasens, és "atractiva, per a un públic divers i amb la possibilitat de fer gaudir a gran part de la ciutadania". Hi ha espectacles de producció compartida amb el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i altres propostes sorgides pel consorci del Fortuny. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha apuntat que "Reus continua sent capital cultural i aquesta activitat cultural neix també gràcies al Teatre Fortuny que enguany arriba als 140 anys".

Els abonaments ja estan disponibles i les entrades per als espectacles fora d'abonaments es posaran a la venda a partir del 15 de desembre. La resta de localitats es posaran a disposició del públic general el 16 de gener. Es pot consultar la programació completa a la web del Teatre Fortuny.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: