1 de 10
COMERÇ

La Diputació impulsa locals per a petits comerços i serveis bàsics en nou municipis

La nova línia d'ajuts ha distribuït un total de 75.000 euros per impulsar comerços i serveis en pobles de menys de 1.000 habitants

Una imatge dels Garidells | Cedida
per Redacció, Tarragona | 14 de desembre de 2022 a les 12:44 |
Dotar els municipis petits de comerços i serveis bàsics i, alhora, frenar el despoblament. Amb aquest doble objectiu la Diputació de Tarragona ha concedit ajuts per valor de 75.000 euros a un total de nou municipis de la demarcació. En concret es tracta del Lloar, els Garidells, els Guiaments, Figuerola del Camp, la Torre de Fontaubella, Prat de Comte, Querol, Senan i Vallclara.

Aquesta nova línia d'ajuts permet als ajuntaments de menys de 1.000 habitants crear o millorar locals municipals o locals privats cedits als ajuntaments per adequar-hi espais de venda al detall que també puguin oferir serveis bàsics com la perruqueria, la podologia, la psicologia o la fisioteràpia, entre altres.

La creació d'un espai comercial per oferir productes de primera necessitat a Vallclara, la millora de la façana de la botiga d'alimentació "la botigueta" al Lloar, o la creació d'un espai de dues plantes als Garidells per oferir serveis bàsics a la ciutadania que també inclourà el banc d'aliments municipal i un habitatge per a lloguer social. Aquests són alguns dels projectes que han rebut els ajuts de la Diputació de Tarragona aquest any 2022.

Els espais multiserveis són establiments comercials físics, de titularitat pública, on es venen al detall productes alimentaris i d'altres sense tenir una especialització en un únic producte. En aquests espais hi pot conviure la prestació d'algun servei bàsic per a satisfer les necessitats i millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de la ciutadania.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: