1 de 10
SALUT

El dispensari del barri Gaudí obrirà de nou el 9 de gener

Va tancar fa més de dos anys, per la crisi sanitària derivada de la covid-19

Una imatge d'arxiu de l'exterior del dispensari | Google Maps
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 13 de desembre de 2022 a les 17:46 |
El dispensari del barri Gaudí tornarà a obrir, finalment, el 9 de gener de 2023. Després de tancar per la pandèmia de la covid-19, el servei que presta ha estat reivindicat pel veïnat i els grups de l'oposició al plenari municipal. En aquest sentit, i a través d'un comunicat, la socialista Sandra Guaita ha celebrat la nova posada en marxa de l'equipament, si bé ha precisat que "esperem que quan reobri ho faci en les condicions que reclama la ciutadania". 

De dilluns a divendresDiverses fonts consultades per Reusdigital.cat han exposat que el centre "oferirà un projecte assistencial d’atenció a les necessitats de salut dels veïns, el que inclou l’atenció directa a les persones i un programa comunitari de prevenció i promoció de la salut". El serveis s’oferiran de dilluns a divendres, i també atendrà visites d’incidència sobrevinguda a través de l’atenció de cites no programades.

A més, també es realitzaran procediments d’infermeria estàndards com anàlisis de sang, orina o electrocardiogrames. El servei s’implantarà "de manera progressiva", en el moment de l’obertura hi treballaran un metge i una infermera, a més d’una treballadora social, un professional de Benestar Emocional i Salut Comunitari, un dietista-nutricionista, així com personal administratiu de gestió i serveis. Paral·lelament també es continuarà fent l’atenció domiciliària a les persones majors de 85 anys tal i com ja s’estava duent a terme.

Reivindicació socialLa reobertura del dispensi ha estat tractada recentment al ple. Va ser al novembre, a través d'una moció de la CUP que es va aprovar per unanimitat. Els anticapitalistes van voler mostrar d'aquesta manera el seu suport a la Plataforma en defensa del dispensari del barri Gaudí, per tal que aquest es reobrís "sencer", el que vol dir que el centre tingui "metge, infermeria i administració", segons van manifestar els proposants. 

Abans, al maig, el veïnat es va moure i va celebrar una assemblea en què en va sortir l'acord d'instar el consistori i Salut per tal que el dispensari es reobrís "en les mateixes condicions" que tenia quan va tancar, el març de 2020. De passada, es va posar en circulació un full de petició que els residents de la zona van poder signar. Tot plegat, després que la comissió de Salut del Parlament validés una proposta de resolució del PSC per tal que l'equipament tornés a tenir activitat. 

A l'abril, la llavors delegada del Govern, Teresa Pallarès, va assenyalar que la reobertura estava "prevista", i que s'hi faria una inversió de 30.000 euros per reformar l'espai. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: