1 de 10
PATRIMONI

La Diputació vol convertir la finca de la Savinosa en un «hub» cultural i educatiu

Les obres de la primera fase del projecte, que preveu la recuperació del camí de ronda, s'iniciaran a partir del 2023

La presidenta de la Diputació amb l’alcalde de Tarragona i delegats | ACN
per Redacció, Tarragona | 13 de desembre de 2022 a les 17:02 |
La finca de la Savinosa es convertirà en un gran centre cultural i educatiu, d'ús públic i d'abast internacional. Així ho ha anunciat aquest dimarts la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, qui ha destacat el canvi de paradigma a l'hora de definir l'ús dels espais més reivindicats de la ciutat de Tarragona. Malgrat que les obres de l'antic preventori no seran visibles, com a mínim, fins al 2030, Llauradó ha confirmat que la primera fase del projecte començarà a redactar-se l'any vinent. Es tracta de la recuperació del camí de ronda, que connectarà les platges de l'Arrabassada i de la Savinosa. La previsió és que l'execució de l’obra i la seva posada en servei sigui una realitat entre els anys 2023 i 2024.

Amb la recuperació de la part de la finca més pròxima al litoral, es pretén millorar el pas pels 750 metres de recorregut que voregen el mar i que es troben fora de la zona de domini públic marítim terrestre. Segons la Diputació de Tarragona, s'ha planificat una intervenció integrada al medi natural que preservi la biodiversitat i que permeti el pas de vianants i bicicletes.

La presidenta de l'ens provincial ha anunciat la remodelació de la finca acompanyada del diputat delegat de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, del delegat de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré, i del subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté.

Durant el 2023, també es preveu que s'aprovi el Pla Especial de concreció d'usos de l'equipament públic per part de la Diputació, així com de l'Ajuntament de Tarragona i del Govern. El document permetrà redactar el conjunt de projectes tècnics del nou espai de la Savinosa, així com l'explotació de les possibles vies de finançament per executar-los.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: