1 de 10
LLEURE

«Patis oberts dinamitzats» tot aprofitant les vacances de Nadal

S'hi faran activitats dirigides com jocs, manualitats, dinàmiques, o tallers

Canalla al pati del col·legi Prat de la Riba, de Reus | Reus.cat
per M.B., Reus | 14 de desembre de 2022 a les 08:00 |
Des de la regidoria de Salut i Ciutadania, amb la col·laboració de la regidoria d’Educació, es comença el projecte Patis oberts dinamitzats aprofitant les vacances de Nadal. Aquesta proposta està inclosa al programa Temps per cures.

Patis oberts dinamitzats consisteix en la dinamització de cinc patis de diferents centres educatius de Reus, i s'hi duran a terme activitats de lleure socioeducatiu i de qualitat. Poden acollir infants de 3 a 14 anys d'arreu del municipi.

El regidor d’Educació, ​Daniel Recasens, ha explicat que, “es faran activitats dirigides com jocs, manualitats, dinàmiques, tallers... serà temps lliure de qualitat, oferint recursos materials per fer-ho possible”. Les escoles on es durà a terme són Marià Fortuny, Rubió i Ors, Prat de la Riba, Font del Lleó i Joan Rebull.

Per la seva banda, el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, ha precisat que, “es tracta d’un servei de cura puntual, per facilitar a les famílies el temps de conciliació familiar durant aquest període no lectiu de les vacances de Nadal escolars”.

El mètode d'inscripcions al servei es podrà dur a terme prèviament mitjançant la plataforma inscripcions.reus.cat a partir del dijous 15 de desembre al migdia, i també, en cas de places restants es podrà realitzar la inscripció in situ a l'escola corresponent. És un servei gratuït, hi haurà 20 places per cada franja horària a cadascuna de les escoles, i en cas de més demanda de les places ofertades es garantirà la plaça dels col·lectius prioritaris dictats per la resolució del programa de temps per cures. A

les escoles Marià Fortuny, Rubió i Ors, Prat de la Riba, i Joan Rebull, el servei serà els dies 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30 de desembre i 2, 3, 4, 5 de gener (de 10 a 2). Les inscripcions seran per franges horàries de 10 a 12 i de 12 a 2, amb la possibilitat de sol·licitar tot el matí. Per tal de poder oferir un servei universal als infants de la ciutat, un dels patis oberts serà adaptat a les necessitats educatives i de lleure dels infants i joves assistents. Es realitzarà a l'escola Font del Lleó els dies 27, 28, 29, 30 de desembre i 2, 3, 4, 5 de gener (de 9 del matí a 1 del migdia). Les condicions i espais també s'adaptaran per als infants i joves participants, així com les franges horàries d'inscripció les quals seran de dies sencers.

En cas que les condicions meteorològiques no siguin bones per fer l’activitat als patis, es farà ús d'altres espais dels centres educatius.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: