1 de 10
POLÍTICA

Pellicer recull més de 400 propostes de millora del veïnat amb el seu programa de proximitat

L'alcalde ha visitat 32 barris de la ciutat per recollir impressions i necessitats dels reusencs

Pellicer ha visitat una trentena de barris de Reus, entre els quals el Carrilet (a la imatge) | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 de desembre de 2022 a les 13:15 |
El batlle de Reus, Carles Pellicer, va completar el passat 30 de novembre el programa de proximitat Convivències amb l'alcalde, que va posar en marxa el 13 d'octubre de l'any passat amb un balanç de 38 dies d'"immersió" als barris de la ciutat, 32 barris visitats i 408 propostes de millora recollides (264 de les quals amb programa Convivències amb l'alcalde i 144 amb les Converses amb l'alcalde).

Les Convivències amb l'alcalde formen part d'un programa d'immersió total als barris que es va fixar com a objectius "millorar la qualitat de vida de les persones, millorar les formes de relació amb la ciutadania, ampliar els vincles comunitaris, vincular les entitats a la xarxa comunitària del territori, facilitar l’organització de la ciutadania als barris i des de la proximitat, debatre amb els agents socials dels barris, aconseguir accions col·lectives amb objectius col·lectius, i treballar per millorar l’acció municipal als barris, i de retruc al conjunt de la ciutat".

Durant l'any de durada del programa, l'alcalde va visitar 32 barris

408 propostes de millora recollidesConvivències amb l'alcalde ha recollit 408 propostes de millora en un any, 264 estrictament amb les convivències, i 144 amb les Converses amb l’alcalde. En general, segons ha apuntat Pellicer, "són petites reparacions de la via pública: reparacions de rajoles, neteja de pintades a les parets, canvi mobiliari urbà com bancs i papereres".

Són "petites actuacions, però són importants per als veïns que en molts casos, no saben com canalitzar i fer arribar la incidència a l'ajuntament. Les sol·licituds de millora es registren. És recull la petició i s'introdueix al circuït municipal per donar-li resposta igual que si la presentés directament a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o la bústia de queixes i suggeriments del web de l'ajuntament", ha explicat l'alcalde.

Convivències amb l'alcalde "també ha fet una funció d'informació i d'assessorament a veïns i veïns de a peu, que desconeixen els canals oficials. No són incidències, sinó consultes, per exemple, sobre com fer els tràmits d'empadronament o com tramitar la targeta daurada. Aquestes peticions es responen al moment o, si són més complexes, es torna la resposta posteriorment, via telefònica", han indicat al seu torn fonts municipals.

El programa Convivències amb l'alcalde inclou el projecte Converses amb l'alcalde. "Aquí les qüestions ja no són tant espontànies, sinó que són temes que preocupen a ciutadania, que s'acosta a explicar-nos-els als centres cívics on fem les trobades", ha indicat Pellicer. En les 10 sessions que s'han fet, s'han recollit 144 qüestions: 59 estan relacionades amb la via pública, neteja; 35 amb la Guàrdia Urbana; 11 amb Medi Ambient; cinc amb el transport; quatre amb Benestar Social; dues amb Aigües; una amb Hisenda; una amb Ensenyament; i 26 amb temes diversos. D'aquestes 144 qüestions plantejades, 122 ja estan resoltes i 22 estan en tràmit.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: