1 de 10
PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant posa en marxa els Pressupostos Participatius de 2023

El veïnat pot presentar, fins passat festes, dues propostes per persona

El consistori engega per quart cop el projecte dels pressupostos participatius | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 17 de desembre de 2022 a les 16:30 |
El consistori de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha engegat, per quarta vegada, el procés de Pressupostos Participatius, un mecanisme de participació i gestió del municipi mitjançant el qual la ciutadania podrà proposar a què es destinarà una part dels recursos municipals: 200.000 euros del pressupost de 2023.

En aquesta edició, l’ajuntament hi ha introduït diverses novetats. La principal seran les dues sessions de priorització que hi haurà el 25 de gener, en què les persones assistents seleccionaran les propostes, prèviament validades per la comissió tècnica municipal, que passaran a la fase de votació.

Com sempre, les propostes presentades hauran de complir uns requisits: fer referència a competències municipals, ser concretes i avaluables econòmicament, ser inversions, ser viables tècnicament, ser accions sostenibles i ser d’interès general. Com a novetat, cadascuna de les propostes presentades no podrà superar el cost de 100.000 euros.

Des del passat 16 de desembre de 2022 i fins al 8 de gener de 2023, les persones que viuen o treballen al municipi podran presentar un màxim de dues propostes: per internet, a través del web municipal www.vandellos-hospitalet.cat; o presencialment, a diversos equipaments municipals.

En les noves sessions de priorització, es triarà un nombre suficient de propostes que representin el conjunt dels nuclis del municipi, que seran les que la comissió tècnica municipal acabarà validant tècnicament i econòmicament de manera definitiva. Tota la població de 16 anys o més, empadronada al municipi, podrà escollir les propostes validades que consideri més necessàries. Cada persona podrà votar un màxim de tres propostes. El període per fer-ho, virtualment o presencialment, començarà el 20 de febrer i s’allargarà fins al 5 de març.

Els resultats del procés es presentaran públicament el 13 de març.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: