1 de 10
HABITATGE

L'esquerra independentista del Priorat, contra el despoblament i la manca d'habitatge

La CUP Priorat i el Casal Carraclet han impulsat la campanya de conscienciació "Un Priorat per viure-hi"

Un dels missatges impulsats per la campanya | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 de desembre de 2022 a les 17:24 |
El despoblament i la manca d'habitatge són els punts clau de la campanya "Un Priorat per viure-hi", impulsada per l'esquerra independentista de la comarca. La CUP Priorat i el Casal Carraclet volen "fer visible i conscienciar a les institucions i a la població sobre un problema clau per a la supervivència dels pobles".

La campanya posa èmfasi en el despoblament que afecta el Priorat, que l'any 2011 tenia una població de 9.973 habitants i l'any 2021, de 9.239. A banda, subratllen que una de les causes de la pèrdua de població és la manca d'habitatge digne, amb un preu assequible i disponible tot l'any. Des de l'esquerra independentista denuncien que la manca d'habitatge es deu al fet que els edificis "estan en ruïnes", "es destinen a ús turístic" o "se'n demana un preu inaccessible".

Una campanya per conscienciar la població i aconseguir canvis institucionals


D'aquesta manera, "Un Priorat per viure-hi" té dues línies d'actuació. Per una banda, la línia institucional, que compta amb la moció presentada per la CUP al Consell Comarcal per reclamar un cens sobre el parc d'habitatge de cada municipi. A més, també es demana que s'engegui una línia de treball per augmentar el nombre d'habitatges de lloguer i que se'n faci un seguiment per part de l'Oficina d'Habitatge del priorat.

També es pretén regular els habitatges d'ús turístic per prioritzar el destinat a domicili principal. Aquesta moció ha arribat als 23 municipis de la comarca i ja s'ha aprovat als tres ajuntaments governats per la CUP.

D'altra banda, la campanya també té una línia de difusió per conscienciar la població amb missatges com "Volem més cases i menys Airbnb" o "El Priorat es despobla". Amb l'objectiu de fer reflexionar, també s'han programat diverses xerrades sobre la situació de l'habitatge a la comarca.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: