1 de 10
ENTITATS

Òmnium Cultural Ebre destituïx el seu tresorer per gastar 60.000 euros en despeses personals

L'entitat denuncia i condemna la mala praxis del ja extresorer, Xavier Blanch

Jordi Marsal
per Aguaita, Tortosa | 9 de desembre de 2022 a les 16:25 |
Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre destituïx el seu tresorer per gastar 60.000 euros de l'entitat per a despeses personals. La junta territorial d'Òmnium, de la mà d'Òmnium Cultural a nivell nacional, va adonar-se d'estes irregularitats i van bloquejar els accessos als comptes de l'entitat. 

Les irregularitats haurien estat comeses en petites quantitats


Segons Dolors Roo, presidenta de l'entitat, estes irregularitats no és van fer de cop, ja que és una quantitat molt elevada, sinó en petits pagaments de despeses per part del tesorer. Una investigació interna ha revelat que Xavier Blanch, que ocupava el càrrec des del 2011, hauria repetit esta pràctica durant, com a mínim, els últims vuit anys. La sospita davant del contingut d'un tiquet de depeses irregular va posar en marxa el procediment intern just fa un mes.

Segons la presidenta d'Òmnium a les Terres de l'Ebre, Dolors Róo, l'extresorer, que ha estat cessat i ja no és soci, ha reconegut els fets i s'ha compromès documentalment a retornar tots els diners sostrets. L'entitat, però, es reserva el dret d'exercir accions legals contra ell.

(PENDENT AMPLIACIÓ)
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: