1 de 10
MOBILITAT

Més de deu milions de conductors han utilitzat els aparcaments municipals

Les dades parteixen del 2013, any en què es va aplicar la tarifa de 4 euros com a màxim diari

10 milions d'usuaris han aparcat a la xarxa municipal | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 9 de desembre de 2022 a les 12:45 |
La xarxa municipal d'aparcaments ha rebut més de 10 milions de conductors des de la reducció de la tarifa màxima diària. El desembre del 2013, és a dir, fa nou anys, va fer-se un 50% de rebaixa en el preu diari dels aparcaments municipals, passant de 8 a 4 euros el màxim diari. 

Una mitjana de 164.400 usuaris mensuals


Enguany, sense tenir en compte les dades de novembre i desembre, la mitjana mensual se situa per sobre dels 164.400 usuaris. En aquests 10 mesos, més d'1,8 milions d'usuaris han utilitzat en alguns dels 10 aparcaments integrats en la xarxa municipal. L'any 2021, la xifra va ser d'1,4 milions de conductors, mentre que el 2020 va ser d'1,4 a causa del confinament. 

Durant els nou anys d'aparcaments municipals, s'ha detectat un augment progressiu dels pagaments digitals, ja que les transaccions en efectiu no arriben al 40%. La resta es fan de forma digital, vals descompte de 30 minuts o una hora gratis i a través de Via-P. 

Reduir la tarifa màxima diària per afavorir l'activitat econòmica


També s'han incorporat actualitzacions com els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, entrada i sortida amb lector de matrícula i zona de car-sharing. Des del 2013 fins a l'actualitat, tres aparcaments més s'han adherit a la xarxa municipal: el del Centre Comercial La Fira, el de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i el de l'edifici Tecnoparc.

La reducció del 50% de la tarifa màxima diària va aplicar-se amb l'objectiu d'afavorir l'activitat econòmica de la ciutat a través del sector comercial cultural i de restauració. A més, és una eina per descongestionar el trànsit de la via pública i evitar la recerca d'aparcament en superfície.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: