1 de 10
NADAL 2022

Per Nadal, com mana la tradició, torna el pessebre de sorra de la Pineda

Es podrà visitar de franc fins al dia de Reis

Ultimen el pessebre de sorra de la Pineda, a Vila-seca | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 7 de desembre de 2022 a les 15:57 |
La platja de la Pineda de Vila-seca s’engalana aquests dies per acollir una de les tradicions més especials del territori: el pessebre de sorra. Els treballs per a donar forma a les monumentals escultures de sorra ja han començat aquesta setmana i està previst que finalitzin en breu.

Visita de franc fins al dia de ReisEl conjunt escultòric es podrà visitar de manera gratuïta i sense interrupcions fins al 6 de gener de 2023. Un total de vuit artistes internacionals, provinents de Dinamarca, Letònia, Bèlgica, Països Baixos, Itàlia, Txèquia i també de Catalunya, donen forma a la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent any rere any, el qual en aquesta edició rendeix un homenatge a l’art, a través d’un recorregut per les seves etapes més representatives: des de la prehistòria, fins a l’art abstracte dels nostres temps.

Les imponents escultures ocuparan uns 200 m2 de superfície. Per alçar-les es faran servir gairebé 300 m3 de sorra, fet que suposa treballar amb 400 tones de sorra per tal de recrear aquests pessebres.

Un clàssic nadalencEl pessebre de sorra s’organitza des de l’any 2000 i desperta l’interès de grans i petits. Cada any el visiten més de 25.000 persones que s’apropen fins al Parc del Pinar de Perruquet per a descobrir els personatges que s’hi amaguen. Al costat del pessebre es duen a terme diverses activitats familiars de temàtica nadalenca per gaudir d’aquesta tradició vila-secana.

Enguany estan previstos diversos concerts de Nadal, contes i titelles a la vora del pessebre. 

Consulteu també:


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: