1 de 10
LLENGUA

«Totjoc», la nova campanya per promoure els jocs en català

Disset establiments del Baix Camp i del Priorat s'hi adhereixen

La campanya vol promoure l'ús del català en l’àmbit de l’oci i el lleure | Paula Jaume
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 7 de desembre de 2022 a les 09:57 |
Totjoc és el nom escollit per renovar i impulsar el programa de promoció del joc i la joguina en català, que fa 10 anys que es va posar en marxa (aleshores amb el nom I tu, jugues en català?). Amb aquesta renovació "es pretén fer més visible aquest programa de foment de l'ús de la llengua catalana i impulsar-ne els objectius que el van fer néixer: promoure l'ús del català en l’àmbit de l’oci i el lleure, donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en aquesta llengua entre la ciutadania i col·laborar amb les empreses del sector perquè la incorporin en els seus productes", segons fonts municipals.

Entre les més de 400 botigues adherides a tot Catalunya, 17 són del Baix Camp i el Priorat: Abacus, Galatea Llibres, Joguines Segú, Joguines Somnis, Juguettos, Llibreria Domingo, Llibreria Gaudí, Papereria-Llibreria Passeig de Misericòrdia i Tomàs Barberà, a Reus; Galatea Llibres i Torrevisca, a Cambrils; El Llapis, a Falset; Joguines Carreres, a l’Hospitalet de l’Infant; Llibreria Rom, a Mont-roig del Camp; Llibreria la Plaça, a Riudoms, i Papereria Cèlia a Vandellòs.

També hi ha una botiga per Internet, www.productesdelaterra.cat. A la pàgina web www.totjoc.cat, hi ha un cercador amb els més de 1.000 jocs en català existents amb informació detallada: la durada de la partida, el gènere, el nombre de jugadors, recomanacions d'altres jocs similars...

A més, el web conté la informació sobre on es pot comprar cada joc: cada fitxa conté els establiments que el tenen en estoc. I, alhora, en la fitxa de cada establiment es pot veure quins jocs en català té disponibles. A més, les botigues adherides tindran un paper protagonista en la promoció dels jocs en català ja que aquest mes de desembre faran recomanacions de jocs a les xarxes del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, que impulsa la campanya al Baix Camp i al Priorat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: