1 de 10
OPINIÓ

Tornem a reivindicar Reus

«Defensem un canvi de model de governança, per tornar a reivindicar Reus i recuperar la capitalitat perduda en tants sectors, i per fer de la nostra ciutat un exemple de mobilitat sostenible i saludable»

per Sandra Guaita, Reus | 9 de desembre de 2022 a les 08:00 |
Reus ha de tornar a ser capital, hem de tornar a ser referents i hem de ser escoltats per totes les administracions. Hem de recuperar l’orgull de ser reusenc i reusenca reivindicant allí on calgui la nostra ciutat. Fa molts anys que la ciutat està completament aturada, hem perdut referències que, fins no fa tant, ens feien tenir el lideratge en molts sectors i, sobretot, hem perdut moltes inversions per culpa de la deixadesa del govern de Junts, Esquerra i Ara amb la complicitat inequívoca del govern de la Generalitat que s’ha oblidat deliberadament de Reus.

De res ha servit tenir durant un any una delegada de la Generalitat, com tampoc s’està mostrant massa útil tenir una presidenta de la Diputació de Reus que, a més, forma part del govern municipal. Des del PSC no ens cansarem mai de reivindicar inversions pel nostre territori, ja sigui en l’àmbit estatal o bé autonòmic. I no tan sols inversions, sinó també que s’executin els projectes tal i com estan pactats.

El que no podem permetre de cap manera és l’engany i la deixadesa que ha succeït amb el projecte per unir el Santuari de Misericòrdia amb el Club Tennis Reus Monterols i la urbanització Blancafort amb un carril bici i una vorera. L’any 2020 el Parlament de Catalunya va aprovar una moció del grup socialista, amb esmenes de Govern, en el qual s’instava a construir un carril bici i una vorera per connectar la rotonda de la carretera T-11 i la carretera TV-3141, que arriba al Monterols i a Blancafort.

Un projecte que el veïnat de la zona fa molts anys que reivindica. Malgrat aquest acord, el projecte definitiu fet per la Generalitat un any més tard amb el vist-i-plau de l’Ajuntament de Reus no inclou la vorera i tan sols contempla el carril bici, obviant per complet les demandes veïnals i el que va aprovar el Parlament.

Per tot plegat, des del PSC hem seguit lluitant perquè els veïns i veïnes puguin disposar d’una vorera en aquest tram i enguany el grup socialista del Parlament ha instat al Govern de la Generalitat a modificar el projecte perquè inclogui vorera. En l’àmbit municipal també hem reclamat el mateix en el darrer plenari, però malgrat aquesta necessitat veïnal, la resposta de Junts, ERC i Ara Reus ha estat no, no a la vorera i no a les demandes dels veïns i veïnes, negant-se a reformular el projecte argumentant que “no és útil” construir ara una vorera que uneixi el Santuari amb el Monterols i Blancafort.

No podem seguir amb un govern que incompleix les promeses o que fins i tot enganya la ciutadania amb projectes que ho bé mai es compleixen, o que ho fa parcialment. Nosaltres creiem fermament en la transició cap a un model de mobilitat i ciutat sostenible, pacificant la ciutat i fent-la més respirable.

Una ciutat amb més carrils bici, però també amb més espais per als vianants perquè puguin desplaçar-se lliurement per tota la ciutat i sense l’obligació d’agafar cap vehicle. Crear més carrils bici i més vials per a desplaçar-se a peu significa reduir considerablement els gasos d’efecte hivernacle, millorant així la salut dels nostres habitants que podran respirar un aire més pur, i, a la vegada, permetent que la ciutadania tingui un estil de vida més saludable. És per tot això que fem costat a l’associació de veïns de Blancafort i reivindiquem que el projecte també tingui vorera, tal com es va acordar el 2020, però també defensem que tots els barris i urbanitzacions de Reus estiguin ben connectades entre sí.

La nostra lluita no s’acaba amb la proposta rebutjada pel govern de reformular el projecte perquè inclogui vorera. Nosaltres volem tirar endavant la iniciativa consensuada amb l’associació de veïns i aprovada pel Parlament de Catalunya per poder anar caminant des de Misericòrdia fins a Blancafort i, en un futur, seguir enllaçant el recorregut amb carril bici i també a peu fins a Cambrils per establir corredors saludables on poder practicar esport o passejar amablement.

És per tot això que defensem un canvi de model de governança, per tornar a reivindicar Reus i recuperar la capitalitat perduda en tants sectors, i per fer de la nostra ciutat un exemple de mobilitat sostenible i saludable.

Sandra Guaita és l'alcaldable del PSC a Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: