1 de 10
URBANISME

Referències a Gabriel Ferrater i als blocs Bofill al pont d’accés al barri Gaudí

S'hi reprodueixen els colors dels edificis projectats per l'arquitecte, així com versos del poeta

Els versos de Ferrater il·lustren el pont sota la via del tren | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 5 de desembre de 2022 a les 10:07 |
L’Ajuntament de Reus ha finalitzat els treballs complementaris del projecte de millora del pont sota de la via del tren que dona accés al barri Gaudí, que ha inclòs diferents actuacions de millora en relació a la il·luminació, la seguretat del trànsit de vianants i bicicletes, i la reducció de sorolls.

Codis QRAmb aquest últim objectiu s’hi han col·locat diferents elements fonoabsorvents, entre els quals uns plafons penjats al sostre que reprodueixen els colors que el Taller d'Arquitectura de Ricard Bofill va definir el 1968 dins del projecte del barri Gaudí, presents a l'entorn dels anomenats blocs Bofill.

A més d'actuar com a elements de disseny artístic i urbanístic, s’hi reprodueixen uns versos de Gabriel Ferrater, en el marc de la commemoració el 2022 del centenari del naixement del poeta reusenc. Els poemes sencers als que corresponen els versos es poden escoltar a través de l’arxiu sonor penjat al web reus.cat i accessibles des del codi QR instal·lat a la paret del mateix pont. Al mateix enllaç s'hi pot trobar en un document adjunt l'estudi cromàtic dels elements fonoabsorvents.

Amb un pressupost total de 492.590,50 euros, les obres s’han dut a terme dins del projecte de Zona de baixes emissions i mobilitat sostenible, un projecte amb finançament Next Generation de la Unió Europea. 

També us pot interessar:

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: