1 de 10
OBRES I MILLORES

​S'adjudica la primera fase d'obres de reurbanització de la plaça del Víctor

Aquesta fase del projecte també remodelarà trams dels carrers Ample, Miró i Santa Helena

Dibuix de la futura plaça del Víctor, un cop enllestit el projecte de reurbanització | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 5 de desembre de 2022 a les 09:58 |
El projecte de reurbanització de la plaça del Víctor i l'entorn comença a tirar endavant. La primera fase d'obres, que inclou la plaça i alguns trams dels carrers Ample, Miró i Santa Helena, s'ha adjudicat a l'empresa Artífex Infraestructuras SLU amb un pressupost de 655.021,40 euros.

Les obres van d'acord amb la pacificació del carrer Ample


La segona fase de les obres consistirà a fer la connexió amb el futur Centre Cívic Gregal a través del carrer Alt de Sant Josep, el carrer de Castellvell i la connexió amb la plaça del Pintor Ferré Revascall. Aquesta segona part de la reurbanització s'executarà de forma separada i es licitarà més endavant.

El projecte, redactat per l'estudi Batlle i Roig, contempla la plaça del Víctor com un element articulador de la zona que funcionarà com a punt de connexió amb el Centre Cívic Gregal. A més, va en la línia de pacificar el carrer Ample, millorar la qualitat ambiental de l'entorn i posar en relleu el patrimoni cultural de la ciutat.

La reurbanització potenciarà la presència dels vianants al barri


Per a la remodelació de la plaça del Víctor s'emprarà el granit a la zona al voltant de la font de Neptú, mentre que a la resta d'espai s'utilitzaran les llambordes de formigó que hi ha a la resta del barri. Alguns dels canvis que s'aplicaran en aquesta fase seran l'enderroc parcial de la jardinera de la pèrgola, per obrir més la plaça; la creació de graons i un pendent per solucionar el desnivell i la renovació de l'enllumenat.

Als carrers de Miró i Santa Helena ja s'han dut a terme nombroses operacions de reurbanització, que estableixen com serà el barri. El projecte actual adopta aquests criteris per donar continuïtat, com la secció en plataforma única, la calçada central per al trànsit de vehicles asfaltada i les voreres laterals pavimentades amb llamborda de formigó, entre altres. De la mateixa manera, la reforma dels carrers de l'Alt de Sant Josep i de Castellvell també seguiran els mateixos criteris aplicats als carrers de Miró i de Santa Helena.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: