1 de 10
OBRES I MILLORES

Les obres del passeig de Prim, enllestides abans de Nadal

El pressupost dels treballs haurà estat de gairebé 600.000 euros

Un operari, a la zona d'obres | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 5 de desembre de 2022 a les 09:55 |
Aigües de Reus enllestirà les obres de renovació de la xarxa de sanejament del passeig de Prim abans de les festes de Nadal, amb la corresponent reobertura al trànsit, tot i que la previsió inicial indicava que els treballs finalitzarien el gener de 2023, segons han indicat fonts municipals aquest dilluns.

600.000 eurosEn aquests moments, els tècnics fan les últimes comprovacions i retocs a l’obra, a l’espera que la maquinària pesada s’hi incorpori la setmana del 19 de desembre amb l’objectiu de dur a terme el fresat i asfaltat del carrer, i posterior pintat de la senyalització. Els treballs van iniciar-se el passat mes d’octubre, amb una durada estimada d’uns tres mesos. "La dedicació de més recursos humans, però, ha aconseguit reduir aquest termini, amb la intenció de minimitzar les molèsties al veïnat i reobrir la circulació viària abans de la campanya de Nadal", s'ha subratlat des del consistori.

El pressupost de l’obra haurà estat de 599.343 euros ( IVA inclòs), finançats íntegrament per l’empresa municipal d’aigua i "sense que hagi representat cap despesa extraordinària per als veïns dels carrers afectats, tal com és habitual", s'ha manifestat des de l'ajuntament.

El projecteMés enllà de les obres que ara s’hi han fet, el projecte de renovació i millora de la xarxa de sanejament del passeig de Prim "tindrà continuïtat en un futur". L’objectiu final no és cap altre que l’eliminació de l’actual col·lector, situat a la coca central (sota la zona de vianants), que serà substituït totalment per dues canonades noves (una a cada banda de la circulació viària). És per això que s’han previst diverses fases. En aquesta primera, s’ha procedit a la instal·lació d’una d’aquestes canonades: la del costat dels números parells.

Serà més endavant que se n’instal·larà una segona (la del costat dels números imparells), amb la qual cosa llavors serà possible la retirada definitiva del col·lector central, una antiga canalització, en forma de mina d’obra, "actualment molt degradada". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: