1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

1,6 milions per adequar nous espais on acollir empreses a Reus

Projecten la conclusió i posada en marxa de l'edifici annex a Eurecat, així com la creació de zones de treball a Redessa Tecno

Exterior de l'edifici de Redessa Tecno | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 2 de desembre de 2022 a les 13:41 |
L’Ajuntament de Reus i Redessa destinaran 1,6 milions d'euros a l’adequació de nous espais per acollir noves empreses a la ciutat. Aquestes, segons han apuntat aquest migdia de divendres el batlle, Carles Pellicer, i la regidora del ram, Teresa Pallarès, "venen donades per quatre factors": la "plena ocupació" dels centres d’empreses de Redessa; els "plans de creixement" d’algunes de les empreses instal·lades als centres existents; "l’interès" de noves empreses per instal·lar-se a les instal·lacions i la "tasca de captació de corporacions vinculades a sectors estratègics per la ciutat".

​Les inversions anunciades són les "més importants" que s’han fet a Redessa en els últims set anys i "responen a la demanda d’espais tant per part de les empreses instal·lades, com per part de noves empreses", s'ha assenyalat a la compareixença.

Nous espais a Redessa TecnoEl pressupost preveu un inversió d’1.186.449 euros per acabar i posar en funcionament l’edifici edifici annex a Eurecat, situat al Campus Bellissens. Una inversió "potent i molt important per respondre a la creixent demanda amb la posada en marxa nous espais per a empreses tecnològiques i biotecnològiques", segons han celebrat tots dos.

A més, es destinaran 400.000 euros per crear nous espais a l’edifici de Redessa Tecno, al Tecnoparc. Pellicer ha celebrat la "capacitat d'atracció d'activitat econòmica" de Redessa i que Reus "és un emplaçament immillorable per viure, treballar i instal·lar-hi una empresa: bones comunicacions amb les infraestructures de transport i una potent cartera de serveis i recursos”.
 

Pallarès i Pellicer, aquest divendres Foto: Reus.cat


En concret, segons fonts municipals, es tractaria d'un espai situat a la segona planta de l’edifici. Són 450 m2 que "fins ara han estat tancats, i que ara s’habilitaran per tal que puguin acollir noves empreses". A començaments començarà una primera fase d’obres. S’ha fet una estimació del cost d'aquestes, que se situa al voltant dels 400.000 euros.

“Les inversions permetran generar noves dinàmiques que cohesionin encara més els dos costats de l’avinguda de Bellissens; en una zona estratègica de creixement, amb una gran projecció i importants infraestructures projectades, com l’estació de Bellissens i l’estació intermodal”, ha afegit després.

Actualment, Redessa gestiona 22.000 m2 distribuits en els centres d’empreses de Redessa Viver, Redessa Naus, Redessa Tecno i Redessa Cepid, amb una mitjana d’ocupació que se situa al 94,3%. En aquests espais hi ha unes 150 empreses instal·lades que sumen uns 1.400 professionals, la meitat dels quals dedicats al sector tecnològic.

Condicionament de l'edifici annex a EurecatEl consell d’administració de Redessa ja va aprovar el condicionament de l’edifici annex a Eurecat, situat al Campus Bellissens, per fer possible que estigui en funcionament l’any vinent. El projecte, ha indicat al seu torn Pallarès, "preveu que els espais puguin utilitzar-se de formes diverses en funció de les necessitats dels equips que hi treballin". La també consellera delegada de Redessa ha dit que "aquest espais plantegen la versatilitat per adaptar-se a les necessitats de creixement de les empreses".

L’edifici consta de tres plantes d’unes dimensions aproximades 356 m2 cadascuna, més una planta "semisubterrània" d’uns 430 m2. Està previst que les obres surtin a licitació "en breu" i el termini d’execució serà d’uns sis mesos.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: