1 de 10
FOTOGRAFIA

L'exposició fotogràfica sobre el canvi climàtic arriba a Castellvell del Camp

“Punt de no retorn”, del fotoperiodista Sergi Reboredo, recull 40 fotografies que mostren les conseqüències que està tenint el canvi climàtic arreu del món

L'alcalde de Castellvell, Josep Sabaté, i el fotoperiodista Sergi Reboredo, a la inauguració | Josep Cartanyà
per Josep Cartanyà, Castellvell del Camp | 2 de desembre de 2022 a les 12:33 |
L'exposició sobre el canvi climàtic Punt de no retorn, del reconegut fotoperiodista internacional Sergi Reboredo, es va inaugurar aquest dijous a Cal Baranxó, a Castellvell del Camp, on hi farà parada fins el 30 de desembre. Els dies 2 i 5 de desembre s'hi faran visites escolars i, a partir del dia 9, la mostra es tornarà a obrir per al públic en general. L'exposició, que arriba per primer cop al Camp de Tarragona, recull 40 fotografies captades per l'objectiu de Reboredo i diversos panells informatius que mostren les conseqüències, algunes d'elles irreversibles, que està tenint el canvi climàtic en diferents països del món.

Durant l'acte d'inauguració, l'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, va expressar el seu desig "que l'exposició us agradi, però també demano a tothom que la visiti que prengui consciència de les conseqüències del canvi climàtic". En aquest sentit, l'autor de les fotografies, Sergi Reboredo, va apuntar en declaracions prèvies a Reusdigital.cat que "tenim tendència a atribuir la responsabilitat dels efectes del canvi climàtic a la col·lectivitat i hem de començar a ser responsables cadascú de nosaltres, perquè els col·lectius els formen persones".

L'exposició és fruit d'un treball fotoperiodístic sense precedents dut a terme durant més de vint anys per explicar alguns dels efectes devastadors que el canvi climàtic està provocant en el nostre planeta. Viatges realitzats per tots els continents que mostren de manera fefaent que el canvi climàtic és una qüestió que afecta a tothom i que, si no fem res per posar-hi remei, acabarem amb la vida del planeta tal com la coneixem avui dia.

Efectes del canvi climàtic, a 10.000 km o al costat de casaEl fotoperiodista badaloní presenta una exposició "amb fotofrafies atractives que, d'entrada no són catastròfiques, i, fins que no t'apropes a la realitat que expliquen els panells informatius, no veus el que passa en aquell país". Segons Reboredo, la realitat dels efectes del canvi climàtic "van molts més ràpids del que ens estan dient". Reboredo no es refereix tan sols a conseqüències produïdes a 9.000 o 10.000 km, sinó "a la línia de tren del Maresme, que li quedin quatre dies perquè se la menjarà el mar, i així podríem parlar de molts casos".

Un dels efectes més visibles del canvi climàtic és la destrucció d'ecosistemes que té com a conseqüència directa l'extinció d'espècies. L'exposició de Sergi Reboredo mostra els efectes i problemàtiques en països de tot el món: El procés d'extinció de les abelles (Catalunya); les glaceres que s'estan fonent (Alaska); les migracions forçoses de pescadors per manca de recursos (Senegal); la desaparició d'illes a causa de l'augment del nivell del mar (Oceania-Fiji); la destrucció de la Gran Barrera del Coral (Austràlia); inundacions (Índia); l'extinció d'espècies (La Selva Amazònica); la desertificació (Baixa Califòrnia) o la Venècia que s'enfonsa (Itàlia), entre molts altres.

Les abelles al PerellóEn el cas del procés d'extinció de les abelles a Catalunya, Sergi Reboredo va poder constatar durant la seva visita al Centre d'Interpretacó Apícola Múria del Perelló que "cada vegada n'hi ha menys, els pesticides són un problema però també la temperatura i cada cop es pot pol·linitzar menys i és més difícil d'exercir a l'apicultura". Reboredo alerta que el problema de l'extinció d'una espècie "no només afecta les persones, sinó que també afecta les persones, sinó l'ecosistema". És un triangle, una cadena d'efectes i conseqüències".  
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: