1 de 10
GASTRONOMIA

Guardons amb sabor a Reus

La Cambra de Comerç atorga els onze premis de la vintena edició de la Ganxet Pintxo

Una imatge dels representants dels establiments guardonats | Joel Medina
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 2 de desembre de 2022 a les 09:30 |
Fa dues setmanes que es va tancar l’edició de tardor de la Ganxet Pintxo 2022, que enguany va suprimir per complet la guia en paper i va apostar per la digitalització i el format electrònic a través de la plataforma Gastronosfera. “Des de l’inici fins al final, l’esdeveniment és una festa i una gran eina de promoció de la ciutat”, ha dit aquest passat dijous el coordinador de la Ganxet Pintxo, Jaume Batista, qui ha afirmat que “aquesta ha estat l’edició en què les tapes han brillat més”.

Per arrodonir la brillantor, s'han lliurat un total d’11 premis emmarcats en sis categories. Les rutes de tapes estan patint una certa crisi arreu del país. No obstant això, a Reus és quelcom consolidat i que funciona segons les expectatives. “I a més, en fem dues edicions anuals”, ha argumentat Batista. En representació de l’empresa patrocinadora, Estrella Damm, Miguel Berros ha comentat que “la resposta de per què a Reus funciona tan bé és ben senzilla: la unió que hi ha entre la cambra, l’ajuntament, el públic i els restauradors i restauradores”.
 

Les autoritats i els representants de la Cambra de Reus, al lliurament dels premis Foto: Joel Medina


Uns restauradors i restauradores que han restat, nerviosos, a l’expectativa. Tots i totes sabien que tenien premi, però desconeixien per quina categoria havien estat guardonats. Aprofitant el 50è aniversari de l’acord de creació de la nova Llotja de Contractació de Reus, l’acte s'ha celebrat en aquest espai icònic i de referència de la ciutat.

L’ADN Sistaré ha obert i tancat l’entrega, primer amb el premi Ganxet Llengua, que atorga el Centre de Normalització Lingüística (CNL) a l’establiment que mostra més sensibilitat amb l’ús del català.

El consistori lliura un guardó per primera vegadaPer acabar, el mateix Xavier Pàmies Sistaré ha recollit la copa i el diploma del premi Ciutat de Reus, un guardó que atorga l’ajuntament per primer cop, per la tapa Garrofeta amb gust de tardor. “La Ganxet Pintxo i la Reus Viu el Vi van més enllà del tomb de ravals i han ajudat al fet que la ciutat s’uneixi i arribi a més indrets del territori”, ha destacat Sistaré.

El premi que lliura el Gremi de Forners a la millor tapa elaborada amb pa de forn artesà ha estat per a Starburger, amb la tapa Hamburguesa Yaki, elaborada amb pa del Forn de Pa Bo. Els tres guardons atorgats per votació popular, tots amb el mateix reconeixement, han anat a parar a Buana, pels Noodles yakisoba Buana; a Singlot by Singla & Co, per la tapa Estic als núvols i és fun-tàstic!; i a Grillats Reus BBQ, pel seu Pintxo de bou.

Pel que fa als premis del jurat professional, presidit per la xef i assessora gastronòmica Eva Hausmann, hi ha hagut tres guardons més. L’anomenat Gastronomia sostenible de temporada i producte local s'ha concedit al Museu del Vermut per la tapa Museu a l’ast. El premi Gastronòmic ha estat per a la Terrassa Gaudí, que per la ruta de tapes va presentar un Hummus de carxofa, llaminadura de xai i escabetx de bolets; el premi Sabor a tradició, al seu torn, se l'ha emportat l’Absis pel seu Filet de porc amb salsa de tardor. A més, el guardó Damm a la tapa que millor marida amb la seva cervesa l'ha guanyat El barret del Carrasclet, del Restaurant 158.

​Després de l’acte de lliurament, i des del forn Huguet, Ramon de la Fuente ha presentat una de les novetats per a aquesta temporada de Nadal. Es tracta de la Sorpresa d’Avellana, que consta d’una figura d’una avellana elaborada a partir de xocolata. La particularitat és allò que guarda a l’interior, i és que en trencar l’avellana es descobreix la sorpresa que amaga. En concret, hi ha dues alternatives de figura: la que conté avellanes garapinyades, i la infantil, amb llaminadures.

La campanya de donació de sang, un èxitFins a 400 persones han participat en la iniciativa que es va engegar des de la Ganxet Pintxo. Una campanya que enguany ha estat valorada especialment a causa de les reserves de sang de l’Hospital Sant Joan de Reus, que patien una situació delicada, ja que es trobaven sota mínims.
 

Des del Forn Huguet de Reus, Ramon de la Fuente ha presentat una dolça novetat per a Nadal Foto: Joel Medina


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: