1 de 10
POLÍTICA

«Reus Horitzó 32» és «màrqueting», per a la CUP

Marta Llorens es queixa de la "nul·la participació" del veïnat en l'elaboració del pla estratègic de ciutat

Els cupaires Marta Llorens i Edgar Fernández, a la sala de premsa de l'ajuntament | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 1 de desembre de 2022 a les 17:29 |
La CUP Reus ha criticat el pla estratègic Horitzó 32 i l’ha titllat de “mera operació de màrqueting” del govern municipal. Marta Llorens ha destacat que la "poca participació i el moment en què s’aprova" fan del document "simple propaganda electoral" i ha apuntat especialment cap a la vicealcaldessa, Noemí Llauradó. La portaveu cupaire ha subratllat que la formació ha mantingut la seva oposició al projecte després d’haver-ne llegit les anàlisi i propostes. “No hi ha propostes concretes ni indicadors de seguiment, ni s’aterra a les necessitats reals de Reus. Aquest projecte es podria aplicar a gairebé qualsevol ciutat del principat”, ha destacat Llorens.

La formació anticapitalista ha fet èmfasi en la “nul·la participació” de la població, unes 2.400 persones segons el mateix pla Horitzó 32. “Un 0’02% de població participant evidencia que ni la població s’ha sentit motivada per la proposta ni el projecte recull aportacions significatives de les habitants de la ciutat”, ha resumit la portaveu.

La formació ha apuntat també que el pla "hipoteca" els governs posteriors. Llorens ha desgranat "mancances concretes" del pla i ha contraposat que més que planificació “el que necessitem és que hi hagi línies concretes i pressupost”. La cupaire ha afegit que “planificar no vol dir seguir la línia adequada” i ha posat l’exemple de l’Hospital Sant Joan de Reus, que "va sorgir d’un anterior pla estratègic". En aquesta línia, en clau sanitària, Llorens ha denunciat el cas del CMQ o la "inconcreció" del dispensari del barri Gaudí com a d’altres mancances en sanitat i que no es recullen al pla. “No saben les necessitats concretes que tenim la gent”, ha exclamat.

En resum, per a la CUP s’ha volgut crear un pla estratègic de "suposat consens com a vel per tapar les polítiques que el govern no està fent. Aquest pla no té futur”, ha conclòs Llorens.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: