1 de 10
EQUIPAMENTS

1,12 milions per a inversions en equipaments esportius

Pellicer i Cuerba anuncien la construcció d'un camp de futbol de gespa artificial on ara n'hi ha un de gespa natural als terrenys de l'estadi

Imatge virtual del lloc on s'ubicarà el nou camp de futbol | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 1 de desembre de 2022 a les 13:26 |
Com ja es va apuntar dies enrere, en declarar-se deserta la concessió per a les obres i l'explotació del centre aquàtic i de fitness (CAIF), el govern ha optat destinar la inversió prevista (de 700.000 euros) a la millora dels equipaments esportius municipals existents. L'alcalde, Carles Pellicer, i el regidor del ram, Josep Cuerba, han anunciat aquest dijous les partides que es destinaran, entre altres accions, a la construcció d'un camp de futbol als terrenys de l'estadi, així com un nou parc de cal·listènia. La dotació per a tots els projectes és d'1,12 milions d'euros. 

Les actuacions, doncs, "contemplen una inversió important" en el futbol de la ciutat, tal com ha manifestat Pellicer, per la creació d’un nou camp de gespa artificial (ara és de gespa natural) i a la millora de les instal·lacions de la resta dels camps municipals. També s’habilitaran nous espais d’entrenament per a BTT, un nou parc de cal·listènia al barri Gaudí, i també es farà un pla de millora de les instal·lacions esportives municipals.
 

Pellicer i Cuerba, aquest dijous, a la sala de premsa del consistori Foto: Reus.cat


Les intervencions es finançaran amb els 700.000 euros que s’havien de destinar al CAIF i amb el pressupost ordinari de la regidoria per a l’exercici 2022 i 2023.

El nou camp val 650.000 eurosEl nou camp s'instal·larà al lloc que actualment ocupa un dels camps d’entrenament de gespa natural de l’estadi. A més de la instal·lació de gespa artificial, s'hi instal·laran llums led i el es farà el tancament perimetral de la instal·lació. La instal·lació es podrà utilitzar per disputar-hi competicions o per a l’entrenament del Reddis i de la Fundació Futbol Base Reus. La inversió serà de 650.000 euros, en aquest cas. 

Quant als altres camps municipals, s'hi farà la instal·lació de leds per valor de 250.000 euros. Aquests, ha exposat Cuerba, "permetran regular la intensitat de la il·luminació sense perdre llum a zones del camp garantint la homogeneïtat i millorant les condicions per a la pràctica esportiva per a entrenaments i per al desenvolupament de partits oficials". La intervenció, segons fonts del consistori, permetrà un estalvi d’un 60% en el consum.

BTT i cal·listèniaA banda, i per mantenir les "condicions òptimes per a la pràctica esportiva tant de l’esport base com d’alta competició", s’executarà un pla d’intervencions als pavellons i camps de futbol "per millorar elements funcionals i de seguretat a aquestes instal·lacions i equipaments esportius", ha precisat Pellicer. L'esmentat pla tindrà una dotació de 175.000 euros.

Finalment, el paquet d’inversions contempla millores al gimnàs del pavelló olímpic per valor de 20.000 euros; el nou parc de cal·listènia al barri Gaudí, també per 20.000 euros; i l'adaptació d’un circuit per a la pràctica de la BTT d’iniciació i entrenament, en l'entorn del parc de les Famílies, per 10.000 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: