1 de 10
UNIVERSITAT

La URV redueix la despesa energètica per la inflació

Hi haurà menys hores de calefacció a tres franges horàries i es modifica l'horari dels edificis al desembre

El CRAI del Campus Catalunya de la URV. | Cedida
per Reusdigital.cat, Tarragona | 1 de desembre de 2022 a les 12:35 |
El pla d’emergència energètica aprovat en el darrer Consell de Govern de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ja està en marxa i s’han constituït la comissió general d’emergència energètica i 19 equips de treball d’eficiència energètica, que determinen l’aplicació de mesures específicament per edificis.

El pla respon a la previsió de l’increment de la factura de l’energia si no es fa cap acció per reduir-ne el consum i amb la finalització del contracte actual del subministrament de manera consorciada amb les universitats catalanes i l’inici del nou. Així, l’objectiu per al 2023 és reduir el consum d’energia en un 20%.

S'apliquen quatre fases de climatització


Una de les primeres mesures que ha aprovat la comissió d’emergència energètica i que ja és d’aplicació és l’establiment de quatre estadis de climatització, que canviaran en funció de la previsió meteorològica i l’estat dels edificis: aturada, engegada per franges horàries, engegada tota la jornada o engegada amb preescalfaments.

Des de fa una setmana s’ha activat el segon estadi, per franges horàries, de manera que la calefacció s’encén als edificis de la Universitat durant tres hores de matí i tres hores de tarda, que determinen els equips locals en funció de l’activitat i afluència de cada edifici. També s’ha aprovat limitar l’ús de calefactors, que només són permesos als espais que no arriben als 19 graus.

Així mateix, la comissió ha acordat la modificació dels horaris d’obertura, tancament i climatització dels edificis per al pont del desembre i els dies previs al tancament de Nadal. Així, per exemple, el divendres 9 de desembre tancaran els següents centres docents: l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química, la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, la Facultat de Turisme i Geografia, la Facultat d’Economia i Empresa, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura, la seu Baix Penedès i l’aulari de les facultats d’Infermeria, Ciències Jurídiques i Lletres. Pel que fa als serveis també tancaran els ubicats al Rectorat, el CTTi, Mas Miarnau i l’I-Center, que faran treball a distància.

Es publicarà un decàleg per estalviar energia


Pel que fa a l’horari dels CRAI, es poden consultar actualitzats al web, adaptaran l’activitat a la general de l’edifici. Els horaris d’obertura i climatització difereixen en funció de l’activitat prevista a cada edifici, per la qual cosa els han determinat les comissions locals, que n’informaran al PAS, PDI i estudiantat a qui pugui afectar.

Fins a final d’any també s’avaluarà l’eficiència energètica dels equips informàtics i es posa a disposició de tota la comunitat universitària un decàleg per integrar accions en el dia a dia que permeten reduir la petjada ecològica i alhora contribuir a l’estalvi del consum d’energia. La comissió d’emergència energètica es reuneix periòdicament per fer el seguiment de les mesures i adoptar-ne de noves en funció de les necessitats de consum.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: