1 de 10
MOBILITAT

Comencen les obres del carril bici que unirà l'estació de trens amb el sud de la ciutat

S'enllaçarà l'estació de trens amb l'estació d'autobusos, el campus de la URV, i la futura estació de trens de Bellissens

Ja han començat les obres del carril bici que enllaçarà el nord i el sud de la ciutat | Cedida
per E.R., Reus | 30 de novembre de 2022 a les 10:58 |
Les obres de construcció del carril bici que resoldran la connexió nord-sud de la ciutat ja han començat. Es tracta del tram que enllaçarà l'estació de trens, al passeig de Mata, amb l'estació d'autobusos, el campus de la URV, l'Hospital i la futura estació de trens de Bellissens.

Es revisaran els carrils bici existents i se'n crearan de nous


Aquesta connexió es farà amb dos eixos: un a través dels passejos i l'avinguda de la Salle; i l'altre a través del carrer Ample, el tomb de ravals, l’avinguda del Carrilet i el carrer de Rocamora. Es preveu tant la construcció de trams nous com actuacions menors per millorar la seguretat i garantir la continuïtat de trams ja existents.

Per una banda es revisaran els carrils bici compartits en calçada, que se situen al passeig de Prim, el carrer de Misericòrdia, l'acinguda del Carrilet i els ravals de Martí Folguera i de Jesús, entre d'altres trams. D'altra banda, també s'implementaran nous carrils segregats ens calçada, com a la plaça de la Pastoreta, l'avinguda de la Salle, l'avinguda de Sant Bernat Calbó i l'avinguda de Bellisens, com a alguns exemples. 

Entre els treballs previstos dins el projecte hi ha l’enderroc i moviments de terra, la pavimentació i adequació de guals, l’ampliació o rehabilitació de voreres, l’habilitació de marques vials, l’habilitació de la senyalització vertical i l’abalisament. El projecte està finançat per la Unió Europea amb els Fons Next Generation i compta amb un pressupost de 184.136,87 euros (IVA inclós), que s'ha adjudicat a l’empresa Transmaber SL.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: