1 de 10
SOCIETAT

Cent persones de Reus estan fent voluntariat

El Punt de Voluntariat de Reus, que organitza una jornada de portes obertes el 5 de desembre, té una borsa amb més de 200 inscrits

Algunes entitats socials de la ciutat necessiten algú que els pugui portar les xarxes socials | ND
per M.B., Reus, Catalunya | 30 de novembre de 2022 a les 10:49 |
El Punt de Voluntariat de Reus, un servei municipal que depèn de la regidoria de Benestar Social de l’ajuntament, ha organitzat una jornada de portes obertes el dilluns 5 de desembre de 9 del matí a 1 del migdia amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat. A més, el cartell i el vídeo per commemorar aquest dia està protagonitzat per les persones que fan voluntariat en les diferents entitats que actuen a la ciutat i es pot veure a través de Canal Reus TV i de les xarxes socials del consistori i de les entitats, fins precisament el 5 de desembre.

Més de 200 persones a la borsaEn l'actualitat, el Punt de Voluntariat té una borsa de 220 persones voluntàries donades d’alta i 73 entitats sense ànim de lucre que actuen a la ciutat que acullen persones voluntàries. Aquestes entitats treballen en àmbits molt diversos com, per exemple, gent gran, diversitat funcional, infància i joventut, suport social, esportiu, o salut. De les 220 persones voluntàries, 100 persones estan fent voluntariat en aquests moments.

Respecte a les necessitats de les entitats, el Punt de Voluntariat ha detectat que "algunes entitats socials de la ciutat necessiten algú que els pugui portar les xarxes socials". Per això, s'ha assenyalat des del consistori, es fa una crida a tothom que vulgui fer aquest tipus de voluntariat a posar-se en contacte amb aquest servei municipal.

"Voluntariat inclusiu"El Punt de Voluntariat de Reus promou el "voluntariat inclusiu", que "facilita la integració de persones en situació de vulnerabilitat". D’una banda, els usuaris de les entitats socials de la ciutat fan voluntariat en altres entitats socials de les quals no són usuàries. D’altra banda, es facilita fer voluntariat a persones procedents de 16 organismes d’iniciatives socials.

En l'actualitat, de les 220 persones voluntàries donades d’alta, el Punt de Voluntariat té una borsa de 118 persones de "voluntariat inclusiu".

El Punt de Voluntariat està ubicat al centre cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10) i l'horari d'atenció al públic és els dimarts (de 5 a 7 de la tarda) i els dijous (de 10 del matí a 12 del migdia). 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: