1 de 10
TERRITORI

Els batlles de Vilaplana i Riudecols, al Consell Català de Municipis Rurals

El nou òrgan compta també amb l'alcalde de la Torre de Fontaubella, al Priorat

Vista de part del poble de Riudecols | Ajuntament de Riudecols
per M.B., Reus, Catalunya | 29 de novembre de 2022 a les 18:35 |
El Govern ha posat en marxa aquest dimarts el Consell Català de Municipis Rurals, un nou òrgan d’assessorament de en matèria de règim local i de participació i proposta en aquelles qüestions que afectin les localitats amb poblacions inferiors a 2.000 habitants. Aquest nou consell el formen 25 persones, de les quals hi ha 22 alcaldes i alcaldesses de municipis d’arreu de Catalunya i tres representants de la Generalitat.

El Consell Català de Municipis Rurals substituirà l’actual Consell Català de Petits Municipis, creat l'any 2003. Les principals modificacions que s'introdueixen al nou Decret fan referència a la seva composició, que ha de garantir una representació proporcional i equilibrada dels diversos territoris, la paritat de gènere i el manteniment de la proporcionalitat de la representació política resultant de les eleccions municipals.

Amb la posada en marxa del Consell Català de Municipis Rurals, el Govern vol establir “una relació directa franca i honesta amb els municipis rurals”, segons s'ha apuntat aquest dimarts.

Les alcaldesses i alcaldes que formen part del Consell Català de Municipis Rurals són: Alejandro Prehn Faura (Copons), Mateu Comalrena de Sobregrau i Esteve (Gallifa), Marta Poch Massegú (Josa i Tuixén), Raquel Sala Prat (Montclar), Eloi Bergòs Farràs (Penelles), Joan Eroles Samarra (Puigverd d'Agramunt), Sílvia Martínez Bertran (Sant Martí Vell), Glòria Marull Coll (Serra de Daró), Albert Sabaté Rull (Torre de Fontaubella), Gemma Carim Gironès (Vinebre), Anna Feliu Moragues (l'Albi), Jordi Rull Claus (Òrrius), Pere Moradell Puig (Torroella de Fluvià), Maria José Erta Ruiz (Vilaller), Josep Bigorra Llauradó (Vilaplana), Amador Marqués Atés (Bossòst), Eloi Hernàndez Mosella (Fonollosa), Beatriu Mayordomo Pujol (Riudecols), Rosalia Pegueroles i Gisbert (Aldover), Mercè Pedret Ramos (Benifallet), Joan Carles Lluch de la Torre (Rajadell) i Eva Amposta Serresa (Pinell de Brai).
 

Imatge de la constitució del Consell Català de Municipis Rurals Foto: Cedida a l'ACN pel Departament de Presidència


Quatre del membres hi són en representació del Consell de Governs Locals constituït l’1 de febrer d’aquest 2022. I també en formen part la consellera de la Presidència, el secretari de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran i la directora general d’Administració Local.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: