1 de 10
DIA MUNDIAL DE LA SIDA

​Teatre i cultura per esborrar els estigmes del VIH

La regidoria de Salut ha coordinat diversos actes per fer prevenció de les malalties de transmissió sexual entre els joves

L'obra de teatre | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 29 de novembre de 2022 a les 10:54 |
El programa per commemorar el Dia Mundial de la Sida donarà a conèixer les malalties de transmissió sexual als joves i la ciutadania a través de l'art. Reus acollirà diverses propostes que han començat aquest dimarts amb una actuació teatral a l'Orfeó Reusenc.

Apropar l'educació sexual i la prevenció de MTS als joves


La regidoria de Salut i Ciutadania ha coordinat un programa d'actes per visibilitzar les malalties de transmissió sexual i, sobretot, la SIDA. L'obra "Que si Vidha" ha estrenat la programació amb una representació als alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Gabriel Ferrater. Aquesta peça aborda des de l'humor i l'entreteniment conceptes relacionats amb les malalties de transmissió sexual fent-ne partícips als alumnes amb continguts divulgatius.

La representació, que es du a terme a l'Orfeó Reusenc a càrrec de la companyia Teatracció, s'oferirà en tres sessions durant dimarts i dimecres. Hi passaran els alumnes dels instituts ARCE, Roseta Marui, Escola Sant Josep, Salvador Vilaseca, Domènech i Montaner, IFE, Gaudí, Escola d'Oficis i Pi del Burgar.

L'acte central tindrà lloc el Dia Mundial de la Sida, l'1 de desembre, a dos quarts de 12 a la plaça de Prim amb una mostra d'art lliure col·lectiva. Hi participaran diferents centres de secundària i l'Associació F. Tosquelles amb el lema "Fem-ho visible". A les 7 de la tarda, s'encendran llums de color vermell a les fonts de Reus i a la façana del Gaudí Centre en commemoració.

A Catalunya hi ha 33.000 persones que conviuen amb el VIH


El virus del VIH, des de la seva detecció fa més de quaranta anys, ha afectat més de 80 milions de persones a tot el món. A Catalunya, actualment, hi ha més de 33.000 persones que conviuen amb el VIH i encara hi ha una taxa d'infeccions d'entre 10 i 12 casos cada 100.000 habitants l'any.

Es tracta d'un virus que es contagia majoritàriament per transmissió sexual i que pot afectar qualsevol persona que no prengui les mesures adequades. Durant tots aquests anys s'ha avançat en la investigació de la malaltia, aconseguint que, a través d'un diagnòstic precoç i fàrmacs, es converteixi en una malaltia crònica i amb millor pronòstic. No obstant, queden reptes pendents per evitar nous contagis, fer-la més visible i esborrar l'estigmatització de les persones que conviuen amb el virus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: