1 de 10
SALUT MENTAL

Festi P-Art buscar trencar estigmes i promoure la salut mental a través de l’art

El certamen és el 10 de desembre a Tortosa, amb artistes com el ballarí Roberto Olivan

D'esquerra a dreta: Violeta Lleixà i Josep Lanau, impulsors del festival; i Hernan En H, un dels artistes que participarà de la primera edició del festival P-Art | Cedida Festival P-Art
per Aguaita.cat, Tortosa, Terres de l'Ebre | 8 de desembre de 2022 a les 14:00 |
El festival Festi P≈ART és una iniciativa que forma part del projecte P≈ART promogut pels joves ebrencs Violeta Lleixà i Josep Lanau. Tal com han explicat avui en roda de premsa, on també ha participat un dels artistes Hernan En H, «el festival és una branca més del nostre projecte, on l'art ens acompanyarà en totes les seues vessants a través d'actuacions, tallers, estands i activitats. Volem trencar estigmes, promoure l’art i la salut mental amb el projecte i amb el festival. Esperem que esta jornada ens ajude a donar-nos més visibilitat».

El festival tindrà lloc el dia 10 de desembre al passeig central i a la Nau del Parc Teodor González de Tortosa, de les 10 del matí a les 11 de la nit, amb entrada lliure. En esta primera edició hi participaran artistes destacats com el ballarí i coreògraf Roberto Olivan, que farà una performance mentre l’il·lustrador Hernan En H protagonitzarà un live painting; la Cia Sinèrgia amb l’obra teatral Encenalls, l’artista de reggae JuaNaMaN, l’espectacle Màgia és Màgia de Riure Màgic; el DJ Krøatøan, l’intèrpret Jusep Ruiz i la seua banda, el duet musical Clàudia Xiva i Josep Lanau i el viatge sensorial d’arts visuals i música d’Alba G. Corral i Josep Lanau Franch.

A més de les diferents intervencions musicals i artístiques, el festival oferirà dos propostes més, els tallers i els estands. En tots dos espais hi haurà la possibilitat per part del públic, de participar en diferents activitats creatives. Pel que fa als tallers, s’oferiran de dibuix, música, escriptura i teatre i seran un tast del treball que es realitzarà en el projecte P≈ART. Són l’únic espai on es demana inscripció prèvia, que es farà al mateix moment. Quant als estands, s’hi podran fer activitats de fotografia, literatura i il·lustració, entre altres. Per completar la jornada hi haurà servei de barra, amb beguda i menjar. D’altra part, a les 20 hores se sortejarà el live paiting creat per Hernan En H i un any de subscripció al club P≈ART.

El projecte P≈ART, en què s’encabeix el Festi P≈ART, està actualment promovent un finançament col·lectiu (a través de gofundme), per tal d’aconseguir els fons necessaris per a començar a caminar. Esta iniciativa pretén oferir a través de l’art, la música, el teatre, l’escriptura, la dansa i el dibuix, eines i experiències perquè la gent puga gestionar la seua ansietat. Una ansietat cada cop més present a la societat i que s’ha agreujat per la conjuntura social i econòmica, amb l’experiència d’una pandèmia que no acaba de marxar.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: