1 de 10
FIRES I MOSTRES

Falset repetirà la Fira dels vins rancis i dolços

L'organització celebra la "bona acollida" de la primera edició, que es va fer el passat cap de setmana

Una imatge de la fira falsetana | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de novembre de 2022 a les 10:01 |
Falset ha acollit, aquest passat cap de setmana i en el marc de la Fira de Sant Andreu, la 1a Fira de vins rancis i dolços, que tindrà continuïtat el 2023. La participació de 16 cellers i l’assistència de públic (unes 500 persones, entre visitants i inscrits en els tastos organitzats) "és una bona mostra de com el vi ranci guanya prestigi i interès, alhora que cada cop són més els cellers que s’animen a l’elaboració d’aquest tipus de vins oxidatius", segons l'organització ha destacat aquest dimarts.

El nou certamen vitivinícola ha nascut amb l’objectiu de "fer valer aquesta mena de vins (sempre que tinguin caràcter oxidatiu), que a la comarca del Priorat tenen una llarguíssima tradició i que comercialitzen cada cop més cellers", s'ha afegit. “És una fira que hem d’anar consolidant a poc a poc i que, a la força, ha de tenir un caràcter minoritari perquè els rancis són vins rars i d’escassa producció”, ha apuntat per part seva l’alcalde de Falset, Carlos Brull.

“En aquesta primera edició, però, ja hem aconseguit començar a atreure el tipus de públic que busquem: professionals, sommeliers i gent del sector, però també persones aficionades el món del vi a qui interessen les rareses”, ha argumentat al seu torn el regidor de Festes, Joan Coll. Tot i que ja fa uns anys que la Fira de Sant Andreu acull activitats al voltant dels vins dolços i generosos, aquest cop la comissió organitzadora del certamen va decidir "anar un pas més enllà", amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat.

Així,al llarg del cap de setmana, l’absis del Castell de Falset va acollir un programa i exposició centrat en els vins de caràcter oxidatiu que es fan a la comarca, ja siguin elaborats amb tel, dolços envellits, rancis secs, sol i serena o barreges d’anyades. La Fira de Sant Andreu se celebra, com a mínim, des de l’any 1845, segons la documentació existent. De vocació multisectorial, s’escau sempre el cap de setmana més pròxim a la festivitat de Sant Andreu (el 30 de novembre). 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: