1 de 10
SOCIETAT

UCFR de Reus i altres entitats organitzen activitats socials

Dimecres hi ha el passi d'un documental i un col·loqui amb Mohamed Said Badaoui, i dijous la presentació d'un llibre

Detall del cartell de l'acte amb Badaoui | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de novembre de 2022 a les 09:48 |
Aquesta setmana, des d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) de Reus s'organitza, conjuntament amb altres entitats, un parell d'actes. D'una banda, el passi d'un documental i col·loqui Es por tu seguridad, engranajes institucionales de la islamofobia (dimecres 30 de novembre, a dos quarts de 8 del vespre i al casal de les Dones de Reus); de l'altra, la presentació a Reus del llibre Víctimes en so de pau, d'Àlex Romaguera (el dijous 1 de desembre, a dos quarts de 8 del vespre, al casal Despertaferro). 

Es por tu seguridad, engranajes institucionales de la islamofobia és un documental de l'Associació Musulmana pels Drets Humans realitzat per Cooptècniques creacions i tecnologies feministes que "busca denunciar el racisme antimusulmà present en els múltiples dispositius i mecanismes mitjançant els quals les institucions vigilen, controlen, criminalitzen i estigmatitzen a la població musulmana de l'Estat", segons s'ha apuntat per part dels organitzadors de l'acte. Al mateix temps, "es busca visibilitzar l'impacte d'unes polítiques securitàries opaques, obertament racistes, presents en la legislació estatal i autonòmica sustentades en els relats de la "guerra contra el terror". La seva finalitat és denunciar i visibilitzar per a contribuir a generar una resposta social contundent a una islamofòbia galopant", s'ha afegit. Presentarà l'acte Carme García Yeste, professora del departament de Pedagogia de la URV i investigadora de Metodologia de la Recerca Educativa amb Impacte Social; hi intervindran components de l'entitat UCFR Reus i Mohamed Said Badaoui (en connexió des del Marroc). L'acte l'organitzen UCFR i Reus Refugi. 
 

Cartell de la presentació del llibre Foto: Cedida


Pel que fa al la presentació, l'endemà, de llibre Víctimes en so de pau, l'acte comptarà amb Mavi Muñoz, mare del jove Carlos Palomino, qui va ser assassinat per un neonazi el 2007 a Madrid, i el periodista Àlex Romaguera, autor del llibre. Organitzen la trobada l'entitat UCFR Reus, el Casal Despertaferro, Òmnium, l'ANC, Pagès editors i la Llibreria Gaudí de Reus. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: