1 de 10
LABORAL

Els metges tarragonins, a la vaga: «Portem molts mesos contenint-nos»

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública lamenta la manca d'unió dels professionals del sector: "Si per uns i altres és més important sortir primers a la foto, no farem res"

Un cartell reivindicatiu per denunciar la situació dels metges a Tarragona, en una imatge d'arxiu. | Jonathan Oca
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 29 de novembre de 2022 a les 09:40 |
Els propers 25 i 26 de gener de 2023 hi ha anunciada una vaga de tots els facultatius de la sanitat pública, independentment de quin sigui el proveïdor. L'anunci el va fer aquest dilluns el sindicat Metges de Catalunya, que acota la seva convocatòria als 25.000 professionals de carrera. "Portem mesos contenint-nos, la pandèmia ha estat molt dura, i és evident que tothom hi ha tingut la seva importància, però el que fem amb aquesta vaga és remarcar el paper dels facultatius", explica Josep Maria Serra, anesesiòleg de l'Hospital Pius de Valls i president del sector d'hospitals concertats del sindicat Metges de Catalunya (MC).

Serra destaca especialment la falta de professionals a la medicina familiar i comunitària, així com a pediatria i anestèsia. "Són la clau de volta del sistema sanitari, és un problema sever, ja hi pot haver molts cirurgians, però si no hi ha anestesiòlegs no es pot fer l'operació", explica Josep Maria Serra, alhora que destaca el paper de l'atenció primària en el sistema sanitari. "El tema jubilacions és candent i no se sap com es podrà resoldre, però no ens hauria de sobtar que faltin professionals, fa 20 anys els responsables que haurien d'haver fet els deures no els van fer quan tocava".

Metges de Catalunya no és la primera vaga que convoca a tot el sistema sanitari: "Hem avisat en nombroses ocasions, hem retingut accions a l'espera del nomenament del nou conseller, però el que reclamem no és un acord amb el conseller de torn, sinó un acord de país", conclou aquest representant del sindicat, que espera que la pressió arribi a la conselleria. Si finalment no s'arribés a cap acord, MC té previst no tan sols dur a terme la vaga dels dies 25 i 26 sinó també ampliar-la a més jornades.

La convocatòria d'aquesta vaga ja ha despertat les primeres reaccions entre altres sindicats i, en el cas de Tarragona, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública ha assegurat a través de les xarxes socials: "El dia que les treballadores de la sanitat pública (incloent a tothom que està fent un servei per a la sanitat pública), tots els col·lectius, plataformes, sindicats i usuàries anem juntes defensant una sanitat 100% pública de qualitat i universal, greument ferida de mort, potser aquell dia ho aconseguirem! Mentrestant si per uns i altres és més important sortir les primeres a la foto no farem res, el Departament de Salut i el conseller Manel Balcells ho saben!". 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: