1 de 10
TURISME SOSTENIBLE

Aposta de l'estat per la futura via verda sobre l'antic traçat del ferrocarril de la costa

El secretari d'estat de Turisme apunta que el projecte és "clau per al futur del desenvolupament turístic" de la zona

Imatge d'arxiu de l'antiga estació de Mont-roig | Google Maps
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de novembre de 2022 a les 19:15 |
La futura via verda sobre l’antic traçat del ferrocarril de la costa, al terme municipal de Mont-roig del Camp, ha rebut l’aval de la Secretaria d’Estat de Turisme. Fernando Valdés, secretari d’Estat de Turisme, de visita al municipi, ha manifestat la intenció de l’ens de donar suport a aquest projecte, "clau per al futur del desenvolupament turístic" de la zona, seguint criteris de sostenibilitat. Valdés ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Fran Morancho, i la regidora de Turisme, Yolanda Pérez, en la qual s’han repassat els diferents projectes que rebran finançament dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions 2022.

El projecte presentat per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp és de 3’9 milions d’euros i estarà finançat a parts iguals pel propi consistori, el govern central i la Generalitat. Aquest pla contempla la creació de l’Ecoteca, un centre de convencions "per atraure congressos de petit format i esdeveniments", la reurbanització de la plaça de Girona i la implantació d´un pàrquing cobert per a bicicletes o el pla director del centre històric de Mont-roig, entre d'altres accions.

Valdés ha destacat que Mont-roig és un dels 28 municipis seleccionats de tot l’estat dels més de 200 que s’han presentat a la convocatòria, "reconeixent de forma implícita la qualitat de la proposta", segons fonts municipals. “No hi ha dubte que l’aposta de Mont-roig del Camp per allargar la temporada turística els 12 mesos de l’any és destacada, igual que ho són els projectes de regeneració dels espais públics i la millora de la destinació turística seguint criteris de preservació del territori i del litoral”, ha dit.

Per a Morancho, “és molt important que l’aposta per la transformació del municipi que estem impulsant rebi el reconeixement i el suport del Secretari d’Estat de Turisme. Som un municipi turístic i per això cal posar en valor aquesta visita”, i ha afegit que “el Pla de Sostenibilitat Turística representarà un abans i un després per Mont-roig i per Miami Platja”. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: