1 de 10
DISTINCIONS

Un total de 29 distincions protagonitzaran els Premis Cambra 2022

La gala de lliurament, que se celebra dimecres, reconeix empreses i treballs periodístics que se centren en la innovació i la transformació digital

Els Premis Cambra es lliuren el dimecres 30 de novembre | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de novembre de 2022 a les 19:01 |
La Cambra de Comerç de Reus ja té a punt la gala que celebrarà el lliurament dels Premis Cambra 2022. Serà el pròxim dimecres, 30 de novembre, a partir de les 7 de la tarda al Teatre Fortuny. Enguany, es lliuraran fins a 29 guardons, entre els quals s’inclouen els premis de periodisme i les distincions d’honor. A més, la temàtica serà monogràfica, ja que la convocatòria d’aquest 2022 se centra a reconèixer la innovació i transformació digital de totes les persones i empreses premiades. El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, presidirà l’acte, conduït pels periodistes Anna Fortuny i Josep Ardila.

“L’objectiu és remarcar la tasca d’institucions, empreses i empresaris que s’han significat per l’aposta tecnològica”, ha expressat la coordinadora dels premis, Berta Cabré. En l’àmbit periodístic, els treballs seleccionats analitzen la innovació de diversos sectors des de diferents perspectives. El regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats, ha indicat que “el que fa especial a aquests premis és que es reconeix el territori”.

Reusdigital.cat, premiatAmb el reportatge Venda online a les llibreries de proximitat: somni o realitat?, el periodista de Reusdigital.cat Joel Medina, serà un dels premiats en el marc de la convocatòria adreçada al sector periodístic. El programa Fem Comptes de Canal Reus, dirigit per Clara Marquiegui, també ha estat premiat, juntament amb la secció Cas d’Èxit de l’Indicador d’Economia, signada per Mònica Carrasco, i el reportatge sobre l’activitat de difusió i assessorament que fa la Cambra sobre el programa Kit Digital, signat pel periodista Jaume Garcia al diari digital Tots21.

S’hi sumen també els premis d‘honor. “Tenen la finalitat de remarcar trajectòries d’institucions i empresaris significats”, ha destacat Cabré. Els guardonats seran els reusencs Andreu Rodríguez, qui ha format una de les col·leccions d’art tecnològic més grans del món a través de New Art Foundation, i Josep Anton Aliagas, amb una experiència destacada en la creació d’empreses tecnològiques.

A més, seran reconegudes la Universitat Rovira i Virgili, per la seva trajectòria i, en especial, el projecte que coordina la creació d’un segell digital del vi, i el Centre de Lectura de Reus, del qual se’n destacarà el seu fons documental. Segons Prats, “els premis d’honor atorguen reconeixements a persones i iniciatives que sovint no tenen la visibilitat que mereixen”.

Diferents sectors d’arreu del territoriEls premiats i premiades formen part de les cinc comarques d’influència de la Cambra, com són el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Sectors com el comerç, el turisme, l’industrial, l’energètic, l’agroalimentari, els serveis, les arts gràfiques o el tecnològic es veuran reconeguts en una celebració que també distingirà centres de formació, com l’institut Joan Amigó de l’Espluga de Francolí i l’Antoni Ballester de Mont-roig del Camp.

El programa Kit Digital, que compta amb un pressupost de 3.067 milions d’euros a través dels fons Next Generation, també serà protagonista. El director general de l’empresa pública que gestiona els fons (Red.es), Albert Martínez, durà a terme una dissertació sobre “un programa que representa una oportunitat per a la modernització del teixit productiu”, segons Cabré.

Vessant solidariEn acabar l’acte, que es transmetrà en directe per Canal Reus TV, els assistents es podran desplaçar a l’espai de la Llotja, on se servirà un aperitiu elaborat pel Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp. La farina de Mestral serà el fil conductor, l’ingredient comú que tindran els plats, que se serviran acompanyats de cava i vins de les DO de la Cambra.

A l’edició del 2021 es va encetar una línia de col·laboració solidària que enguany continua amb el projecte Rehabilitem l’Estel, una iniciativa de Llars Socials Reus per adequar cinc habitatges sostenibles al carrer de l’Estel de Reus. En paraules de Prats, “aquesta col·laboració serà útil per ser conscients de la importància de projectes com aquest”. Hi ha habilitades diverses fórmules, com la transferència bancària, el Bizum i el pagament en metàl·lic.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: