1 de 10
TEATRE

S'estrena al Teatre Bartrina «La Roser», un espectacle creat per Les Artistes Locals

És una obra de teatre que, a partir de la seva protagonista, la Roser, fa un repàs a la història de Reus i de la dona treballada

La Roser s'estrenarà aquest dissabte 3 de desembre al Teatre Bartrina | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 28 de novembre de 2022 a les 12:54 |
La coproducció entre el Bartrina Territori Creatiu i Les Artistes Locals, "La Roser", s'estrenarà al Teatre Bartrina aquest dissabte 3 de desembre. Amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Fundació Privada Reddis, és una obra de teatre que toca qüestions com el paper de la dona treballadora al segle XIX i l'expansió de la ciutat al món. 

La Roser guiarà els espectadors per la història de la dona i la ciutat


De la mà de la protagonista, la Roser, interpretada per tres actrius simultàniament, l'espectacle parla de qui som i d'on venim. La Roser és una reusenca nascuda l'any 1835 que viu la guerra del Francès, les guerres carlines, la primera Constitució Espanyola i ho explica des de la botiga familiar i com a treballadora de La Fabril Algodonera. 

L'obra de teatre planteja una mirada de la classe treballadora i de la condició de dona en ple segle XIX des d'una actitud inconformista. És una aposta estètica on la il·lustració, la música i l'espai sonor, dialoguen amb l'escena acompanyant l'emoció a cada moment.

És un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària


"Ens agradaria que La Roser fos una cita obligatòria cada any perquè tothom pugui conèixer-la i també ens agradaria que viatgés per tot Catalunya, perquè no només és una història de Reus, sinó de tot Catalunya", expliquen Les Artistes Locals. Al programa s'hi podrà trobar un codi QR amb una cronologia històrica per tenir un mapa dels fets. 

La Roser és un projecte educatiu adreçats a instituts de secundària per estudiar la història a través del teatre. El preu de les entrades és de 12, 9 i 6 euros i es poden adquirir a través de la web del Teatre bartrina o a la taquilla física. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: