1 de 10
FORMACIÓ

Una quinzena de noies completen una formació en programació i noves tecnologies dins el Woman Tech del TIC Sud

Pallarès i Novo, amb les estudiants | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de novembre de 2022 a les 11:56 |
Una quinzena de noies d’entre 13 i 18 anys han participat al taller per la promoció de la capacitació en ciència i tecnologia dins el programa Woman Tech 2022. La formació, que ha anat a càrrec de la Fundació Esplai, ha permès a les participants treballar un projecte sobre el potencial de la Intel·ligència Artificial i el Machine Learning al servei de la societat.

Les participants, sense experiència prèvia en programació, han treballat amb el llenguatge de programació Python aplicant solucions tècniques a problemàtiques en base als objectius de desenvolupament sostenible. Tot plegat, a partir d’experiències pràctiques en tècniques d’aprenentatge automàtic com el reconeixement d’imatges, síntesi de veu i processament de llenguatge.

La formació s’ha desenvolupat al llarg de dos caps de setmana l’AulaTIC de Redessa Tecno. Aquesta formació tanca les accions previstes dins el programa Woman Tech 2022, impulsat pel Clúster TIC Catalunya Sud i l’Ajuntament de Reus. Des del mes d’octubre s’han dut a terme també webinars de casos d’èxit de dones professionals amb perfil tecnològic; així com una jornada presencial amb ponències, taula rodona i networking amb professionals destacades del territori dins l’àmbit tecnològic.

El Clúster Mànager del TIC Sud, Sergi Novo, ha destacat la "importància del programa Woman Tech per donar veu a dones professionals del sector i mostrar a les més joves aquests referents propers per trencar estereotips, així com apropar a les aules l’ampli ventall de possibilitats del sector”.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Clúster, regidora d'Economia i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès, ha remarcat que “treballem per impulsar el sector tecnològic al territori. Tenim molt de talent femení a la Catalunya Sud i la seva partIcipació és clau pel futur creixement de les empreses TIC".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: