1 de 10
INNOVACIÓ

​Un Erasmus + coordinat per la Fundació Villablanca ajudarà a triar millors tractaments per l'autisme

Es calcula que un 70% de nens amb autisme reben tractaments sense evidència científica

La Fundació Villablanca coordina un Erasmus + per donar eines a les persones amb TEA | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 28 de novembre de 2022 a les 10:09 |
La Fundació Villablanca, des del mes de setembre, impulsa un projecte per garantir una informació clara i basada en l'evidència científica sobre els tractaments per a l'autisme. Desenvolupat amb quatre entitats europees més, el projecte Autherapies vol posar a l'abast de les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA), els seus familiars i els professionals de la salut coneixements per triar els millors tractaments.

Donar eines a les persones amb TEA per decidir sobre els seus tractaments


Es calcula que un 70% dels infants amb autisme reben teràpies i tractaments sense evidència científica i un 30% teràpies psicològiques alternatives. És per això que la Fundació Villablanca ha coordinat aquest Erasmus + que consta d'un paquet formatiu de continguts digitals per donar informació clara i apoderar les persones amb autisme.

El paquet de formació digital estarà disponible en un entorn web en diferents idiomes perquè estigui a l'abast de les persones amb TEA, dels seus familiars i de professionals. El contingut es basarà en les teràpies i tractaments amb evidència científica, amb un llenguatge accessible.

El projecte és finançat pels fons Erasmus+


La situació actual indica un creixement en la prevalença d'aquests trastorns, que se situa en l'1% de la població europea, però els serveis d'atenció són limitats. Hi ha moltes teràpies a què recorren les persones afectades i els seus familiars que no es basen en l'evidència científica, com teràpia amb cèl·lules mare, dietes lliures de gluten-caseina, suplements vitamínics, teràpia amb marihuana, estimulació transcranial magnètica i moltes d'altres.

El projecte Autherapies és finançat amb els fons Erasmus+ de la Unió Europea i es desenvoluparà amb la participació com a socis de la Fundació Villablanca de l'European Platform for Rehabilitation (Bèlgica); la Medical University of Silèsia (Polònia); la Fundazione Institut de Sordi di Torino ONLUS (Itàlia) i la reusenca Associació Programes Educatius Open Europe.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: