1 de 10
SOLIDARITAT

El Gran Recapte «superarà amb escreix» els resultats del 2021

16.200 persones voluntàries a les portes dels supermercats se sumen, el passat cap de setmana, a la iniciativa del Banc dels Aliments

Les xifres del Gran Recapte es donaran a conèixer en els propers dies | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de novembre de 2022 a les 09:37 |
La 14a edició del Gran Recapte d’Aliments ha tornat a posar de manifest que, tot hi ser una campanya impulsada pels quatre Bancs dels Aliments, és una "acció de solidaritat col·lectiva només possible gràcies a l’ajuda i el compromís de la ciutadania". Després de dos anys, en què la pandèmia va obligar a transformar el model i a centrar-se en les donacions monetàries, la enguany s’ha recuperat la il·lusió de la recaptació física d’aliments amb una important mobilització ciutadana, amb 16.200 persones voluntàries a les portes dels supermercats.

Respecte a la xifra aconseguida, amb les primeres dades obtingudes la quantitat recaptada "superaria amb escreix la de la passada edició" i se situaria a prop dels 5 milions d’euros, tot i que aquesta és una dada estimativa i des del Banc dels Aliments apunten que el recompte final es donarà a conèixer els propers dies.

El portaveu del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona i la delegació a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, ha volgut agrair la tasca duta a terme pel voluntariat, així com totes les donacions rebudes pels diferents canals. “Una vegada més hem tornat a fer possible una fita solidària referent al nostre territori, la ciutadania ha tornat a bolcar-se amb el Gran Recapte”, ha dit.

El portaveu també ha posat de manifest que “tot i trobar-nos en un context molt complex, marcat per la inflació, la ciutadania ha tornat a demostrar la seua solidaritat”. Des del dissabte s’han començat a dur a terme les tasques de classificació dels aliments que es distribueixen aquest mateix dilluns 28 de novembre.

Per als que no hagin pogut col·laborar i vulgui aportar aliments, la campanya de donació continuarà activa fins al 6 de desembre a les caixes dels supermercats i fins al 25 desembre a través de la web www.granrecapte.com. Els Bancs dels Aliments col·laboren amb una xarxa de 650 entitats socials que atenen a 241.000 persones a Catalunya.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: