1 de 10
ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Guaita i Illa insten a «recuperar l'orgull» de Reus

El primer secretari del PSC acompanya l'alcadable a les municipals amb l'encàrrec de "transformar" la ciutat

Illa i Guaita, aquest divendres, durant l'acte a Reus | PSC
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 25 de novembre de 2022 a les 20:50 |
La política com a "eina per transformar" la vida de les persones. Aquesta és la màxima que ha defensat aquest vespre de divendres l'alcaldable del PSC Reus a les municipals de 2023, Sandra Guaita, en un acte dut a terme al Castell del Cambrer de la capital del Baix Camp. Acompanyada pel primer secretari dels socialistes catalans, Salvador Illa, la també diputada al Congrés ha fet una crida a la ciutadania per tal que aquesta "recuperi l'orgull" d'una ciutat que "era referent en cultura, comerç i salut". "Però aquest lideratge s'ha perdut i s'ha de recuperar", ha manifestat. 

Guaita agraeix la feina feta per MartínLa trobada ha estat un diàleg entre l'alcaldable i el primer secretari, i aquest ha començat amb Guaita tot reividicant la commemoració del Dia contra la violència envers les dones, el 25-N. També ha volgut agrair a l'anterior alcadable i portaveu del PSC Reus al ple municipal, Andreu Martín, "tota la tasca feta aquests anys". En una línia similar s'ha expressat Illa, qui ha felicitat els socialistes de la capital del Baix Camp "perquè sou un equip". 

Guaita ha volgut recordar els seus inicis en la política municipal, i ha assenyalat que si es va endinsar en aquest món va ser perquè "creia i crec en el poder de transformar la vida de les persones" a través de l'acció des de les administracions. "El que no podem fer és generar nous problemes a la ciutadania. Hem d'escoltar el veïnat i donar respostes", ha precisat. En aquesta línia, i si bé "el PSC sempre ha tingut vocació de governar, a Reus", ha assegurat que "quan hem estat a l'oposició hem sabut escoltar" les persones. Illa l'ha secundada, tot recordant el lideratge dels batlles socialistes que hi ha hagut a la capital del Baix Camp. 

Projectes "viables, però ambiciosos"En aquesta relació amb els veïns, ha afegit Guaita, els projectes que es presentin "han de ser viables". "I s'ha de parlar amb normalitat, i amb transparència", ha detallat Illa al seu torn. En temps incerts com l'actual, marcat per les conseqüències de la covid i de la invasió russa d'Ucraïna, "s'ha de fer una política possibilista i viable, però també ambiciosa", ha argumentat l'alcaldable. Com a exemple, el primer secretari del PSC ha citat la partida prevista als pressupostos de l'estat per a l'ampliació del Centre de Lectura. "Si és necessari, és important i es pot fer, s'ha de fer", ha dit, "encara que a Reus no hi manem nosaltres". 
 

Un instant de l'acte al Castell del Cambrer Foto: PSC


Altre cop quant a l'orgull reusenc, Guaita ha celebrat que de la "implicació" de la ciutadania és d'on en sorgeixen "grans projectes que són il·lusionants". "Tenim persones referents mundials en molts àmbits. És quan t'escoltes aquesta gent i reculls les seves aportacions que la ciutat avança", ha raonat. "Els polítics hem de ser facilitadors", ha assenyalat Illa en acabat. Pel que fa a l'estratègia de cara a les municipals, la també diputada ha subratllat que serà "progressista", que "posarà les persones al centre" i que tindrà eixos com "el benestar social, la salut o l'educació". 

"Això ha de canviar"Encara en aquest apartat, Guaita ha avançat que si lidera el proper govern o en forma part, mirarà dimpulsar "polítiques actives" per promoure l'habitatge social "ja que, en els últims anys", aquesta ha estat "nul·la" a Reus. Combatre la "sensació d'inseguretat" que tenen alguns veïns, abordar "problemàtiques" existents en alguns barris a causa de la ocupació il·legal de pisos o habilitar agents cívics per "contribuir a fer que entre tots tinguem una ciutat més neta" són altres de les qüestions "del dia a dia" a les quals els socialistes donen importància. 

Finalment, Guaita ha volgut compartir amb Illa que "a Reus encara no hi hem tingut mai una alcadessa". "Doncs això ha de canviar", ha indicat el primer secretari. La diputada ha apel·lat a la "visió feminista" en la política per advertir que "és el moment del canvi". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: