1 de 10
CURSES

Uns 300 nens prenen part al 24è Cros de l'escola ARCE

Canalla de l'ARCE, durant la prova esportiva | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 de novembre de 2022 a les 16:32 |
Aquest passat divendres, a les instal·lacions del CN Reus Ploms, s’hi ha celebrat el 24è Cros de l’escola ARCE. Des de les 10 del matí han participat a les curses al voltant de 300 alumnes de totes les classes de l’escola, des dels més petits, els de 3 anys, fins als més grans, de 4t d´ESO.

Considerat com una activitat més de les classes d'Educació Física, el cros es valora més com una jornada lúdica i esportiva que no pas com a una competició. Un any més, lescola col·labora amb la Marató de TV3 enguany dedicada a la Salut Cardiovascular. Un cor gegant format per tot l’alumnat de l’escola ha sigut el primer protagonista i un bum-bum ben fort ha sigut el tret de sortida del Cros.
 

La canalla ha fet un cor gegant per a l'esdeveniment solidari de la televisió de Catalunya Foto: Cedida


Com a convidat, l'esdeveniment ha comptat amb l'exalumne de l’escola ARCE Daniel Caparrós, el qual fa quatre anys va salvar la vida al seu pare. Aquest acte també ha estat presidit per Daniel Recasens, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Reus; i per Josep Cuerba, regidor d’Esports. Caparrós recordarà sempre l’estiu del 2018, en què va salvar la vida del seu pare. L’exestudiant de 4t d’ESO de l’escola ARCE de Reus va rebre una formació sobre tècniques de reanimació quan estudiava i gràcies a aquesta formació va poder actuar el dia que el seu pare va patir un atac de cor.

L’escola ARCE és adherida al Programa de Suport Vital Bàsic a les escoles que ofereix l’Hospital de Sant Joan de Reus. La directora de l’escola, Èlia Sardà, ha dit que és necessari que els alumnes puguin rebre formació relacionada sobre com afrontar una parada cardiorespiratòria. Ella va viure un cas proper i va creure en la necessitat de formar primer que tot el professorat i, posteriorment, els alumnes. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: